Døler er lette og porøse kaker med lange tradisjoner i Norge. Det er lettvinte julekaker å lage, og de holder seg gode lenge. Døler har en karakteristisk smak av mandler, og potetmel og kremfløte i deigen gjør at kakene får den spesielle og lette konsistensen. Kaken har sannsynligvis fått navnet fra et dalføre, og har vært kjent siden 1800-tallet. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Kommentarer

  • Marta Alnes

    Bruker hverken nøtter eller mandler i døler

    • Cecilie,

      Hei Marta! Det går helt fint å bake disse uten mandler også, lykke til! 🙂

  • Sjur

    Om man ikke tåler mandler, kan man erstatte det med f.eks. peanøtter, cashew, eller solsikkekjerner?

    • Cecilie,

      Hei Sjur! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte mandlene med andre type nøtter. Vær oppmerksom på at smaken blir annerledes, da disse kakene har typisk mandelsmak. Lykke til! 🙂

      • Sjur Vaage

        Det er jeg klar over, og takk. 🙂

        • Sjur Vaage

          Nå vet jeg ikke hvordan de skal være med mandler, men de ble svært gode med peanøtter. Litt sprøtt ytre og veldig fluffy indre.

          • Cecilie,

            Godt å høre at kakene falt i smak, god førjulstid til deg! 🙂

  • Sedeius

    Døler? Haha mer som følærn

    • Anne Cathrine

      Ja, dette er herlige søtsaker som man lett kan få for mye av 😅 Best å spise bare litt og litt 👍