Drømmer er en knasende sprø og god julekake som passer til enhver anledning. Vanlige smakstilsetninger er vanilje, sitron, kokos og ingefær. For å sikre en riktig sprø konsistens brukes hornsalt, og ikke bakepulver til å heve kakene. Det er også anbefalt å ikke åpne ovnsdøren underveis i steketiden, da holder de seg luftige fremfor å synke sammen. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Kommentarer

  • Ine Berge

    Ser gode ut

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at oppskriften frister, Ine! Håper du tar sjansen på å bake disse. Lykke til med julebaksten 🙂

  • Vilde

    Hei,

    hvor lenge tåler disse å ligge?

    Vilde

    • Cecilie,

      Hei Vilde! I tett kakeboks holder de seg 3-4 uker. Lykke til med baksten! 🙂

  • Kirsti

    Kaken smakte kjempe godt! Datteren min bakte kakene og hun ble veldig fornøyd med kakene.

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at datteren din bakte disse, og at de falt i smak, Kirsti! Det setter vi stor pris på å høre. Takk skal du ha, og god førjulstid til deg! 🙂

  • B

    Jeg blanda med klementin dem vart knall goe brukte skalle 🙂 frisk og god smak

    • Cecilie

      Hei B! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak. Og takk for tipset om klementin, det høres godt ut! God bakelyst! 🙂

  • Hilde

    Disse småkaker skal jeg bake for første gang spenende med noe nytt

    • Anne Cathrine

      Så gøy at du utforsker nye oppskrifter, Hilde! Håper kakene faller i smak. Lykke til med bakingen 😊

  • Unni

    Smakstilsetningene som foreslås… Skal en forstå det slik at om man velger sitron så fjerner man vaniljesukker. Eller kan en kombinere sitron, ingefær og vanilje?

    • Anne Cathrine

      Det kan du velge helt selv, Unni! Det vanligste er kanskje å bruke hver for seg, men det er også mange gode kombinasjoner. Som sitron og ingefær, for eksempel. Eller vanilje og sitron. Prøv deg deg gjerne litt frem. Lykke til med baksten 😊

      • Unni

        Revet skall fra 1 sitron, ingen vaniljesukker og vel 2 Ts ingefær funka perfekt!

        • Anne Cathrine

          Så bra! Høres veldig godt ut 😊

  • Tore

    Hei! Blir litt forvirret. I teksten over står det: «Et annet tips er å røre sammen smør og sukker for hånd». Men i oppskriften står det: «2. Rør sammen egg og sukker.» Alt skal selvsagt sammen til slutt, men for min del ble dette usikkert. Mine Drømmer hevet seg og falt sammen til flate kjekser, men nydelig smak.

    • Anne Cathrine

      Hei, Tore! Ser at det kan virke litt forvirrende, ja. I vår oppskrift skal du smelte Melange og sukker og egg vispes sammen. En alternativ fremgangsmåte er å røre myk Melange og sukker til lys og luftig masse og deretter tilsette egg og de tørre ingrediensene. Håper dette var litt tydeligere 😊

  • Arendal

    Du skriver om smakstilsetninger……
    Hvor mye eventuelt med sitron og ingefær skal til?

    • Anne Cathrine

      Hei, Arendal! Til en porsjon kan du bruke revet skall av 1 sitron og 4 ts malt ingefær. Lykke til med baksten 😊

      • Sotra

        Hei. Ca hvor store lagde du dine baller? Prøvde du å lage alle sånn ca samme vekt?

        • Cecilie

          Hei Sotra! Oppskriften gir ca. 40 kaker, så trill 40 små kuler av deigen. Ja, det er fint om de har omtrent samme vekt, for da stekes de jevnere i ovnen. Lykke til! 🙂

  • Wenche.

    Hei! Skal egg og sukker bare røres sammen for hånd, eller skal man bruke kjøkkenmaskin/mixmaster?

    • Anne Cathrine

      Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin slik at du får en din og luftig blanding 😊

  • Evy

    Fantastisk lett deig å jobbe med og de fløt fint ut på brettet. Blir en ny sort julekake her i huset. Nydelige, luftige og sprø!

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre at oppskriften falt i smak, Evy 😊

  • Siri

    Disse ble kjempe gode! Mine trengte mer tid i ovnen for å bli sprø, eller er det meningen at de skal være seige inni?

    • Anne Cathrine

      Hei Siri!
      Drømmekakene skal egentlig bli ganske luftige og sprø, så det kan høres ut som at dine kaker har blitt stekt litt for lite. Steketemperatur og steketid er egentlig anbefalinger, og så må man se hvordan resultatet blir i egen ovn. Det kan være store variasjoner og du har gjort helt riktig når du har forlenget steketiden.
      Ønsker deg fortsatt god julebakst 😊

  • Grethe

    Ikke lett å trille til kuler, smuldrer seg opp

    • Anne Cathrine

      Så dumt! Kanskje det kan hjelpe å fukte hendene med litt vann når du skal trille kulene?