Visste du at goro er en av de eldste julekakene vi kjenner til? Navnet «goro» er en forkortelse av «gode råd», noe som sies å ha en sammenheng med de gamle gorojernene. De hadde nemlig et mønster som knyttet seg til ordspråk som ga gode råd. Å lage goro på «gamlemåten» ved å kjevle og skjære ut kakene før de legges i jernet er tidkrevende og møysommelig arbeid, men setter du på litt julemusikk og koser deg med bakingen vil det gå som en lek. Belønningen er florlette kaker med vakkert bladmønster og nydelig smak av sitrus og kardemomme. Oppskriften gir cirka 30 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

300 gram Melange
1 stk egg
125 gram sukker
1.25 dl kremfløte
1 stk sitron, revet skall
1 ts kardemomme
500 gram hvetemel

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?
Sandkaker

Se alle oppskrifter på julekaker

Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.