Enkle Sarah Bernhard
Her får du en enkel versjon av den berømte konfektkaken, som har fått navnet sitt etter en fransk skuespiller. Denne oppskriften gir deg rundt 15 kaker som vil imponere gjestene.
Slik gjør du
Bunn
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Ta samtidig Melange ut av kjøleskapet så det blir romtemperert før du begynner på sjokoladekremen.
2. Del pølsen med kransekakemasse i 5 mm tykke skiver og legg bitene på et stekebrett.
3. Stek skivene med kransekake midt i ovnen i rundt 7 minutter til de har fått en gyllen farge. Pass på å ikke steke skivene for lenge – da kan de fort bli harde.
4. Avkjøl skivene på en rist.
Sjokoladekrem
1. Pisk sammen romtemperert Melange og melis til en jevn og luftig masse.
2. Tilsett vaniljesukker, kaffe og kakao. Rør godt til du har en jevn og fin krem.
3. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose. Sprøyt sjokoladekrem i sirkulære bevegelser over de avkjølte kransekakebunnene. Begynn med å sprøyte langs kanten og beveg posen innover så du til slutt ender opp med en fin topp i midten.
Tips!
Om du ikke har sprøytepose kan du også bruke en liten kniv eller skje til å forme kremen som spisser.
5. Sett kakene i fryseren så de blir kalde til du skal dekke dem med sjokolade. På den måten unngår du at kremen smelter i møte med den varme sjokoladen.
Sjokoladetrekk
1. Knekk sjokoladeplatene i biter og smelt dem over et vannbad. Ikke bruk for høy varme. Når sjokoladen er flytende, tilsetter du Delfia kokosfett. Rør godt sammen. Delfiafettet gjør sjokoladetrekket blankt og fint.
2. Hell den flytende sjokoladen over i en oppvarmet kopp eller en smal og dyp skål. Det er viktig at det du bruker er dypt nok til å romme hele toppen av kaken.
3. Ta de avkjølte kakene ut av fryseren.
4. Hold i bunnen mens du dypper en og en kake i den flytende sjokoladen. La dem renne godt av før du snur dem tilbake.
Tips!
Om du ikke ønsker å dyppe kakene, så kan du også bruke en skje eller sprøytepose til å helle sjokolade over kakene.
6. Oppbevar de ferdige kakene i fryseren. Ta dem ut 20 minutter før du skal servere herlighetene, så blir de romtemperert.
Nydelige kaker,og oppskriften er bare super,lagde dobbel porsjon å ja de forsvant ja.Er bare så fornøyd med Miils sine oppskrifter så i dag har jeg sittet i 3 timer å skrevet av oppskrifter jeg skal prøve.Tusen takk 💞🌺🥰
Det var hyggelig å høre at du setter pris på oppskriftene våre, Henny! Lykke til med bakingen, håper det smaker! 😊
Hvis du har mobiltelefon, så er det mye enklere å ta bildet av oppskriftene, selvom det er mye koseligere å ha de i ei egen bok 🙂
Nydelige kaker.Bak dobbel pisjon..de forsvinner fort.❤️
Takk for hyggelig tilbakemelding, Anne! Koselig å høre at kakene og oppskriften faller i smak. God jul til deg! 🙂
Hvor mange blir det av en porsjon🌸
Hei Ragnfrid! Denne oppskriften gir deg rundt 15 kaker. Lykke til! 🙂
Disse høres og ser skikkelig gode ut. Skal testes til jul 💖
Flott å høre at du ble inspirert av denne oppskriften vår, Jeanette! Lykke til med julebaksten! 🙂
Jeg lager disse hvert år, like gode og like lette. Holder seg lenge i fryseren….Lise
400gr kokesjokolade er alt for mye. Med 300gr har du fortsatt god margin. Kan trolig klare oppskriften med 200gr
Hei Håvard! Takk for innspill. Det er litt smak og behag hvor mye sjokolade en ønsker å bruke, så her må hver enkelt finne det som passer best for seg. Lykke til med bakingen 😊
En ekte Sarah Bernhardt har aldrig inneholdt smør i noen form!
Hei Jeanette! Det finnes mange varianter av denne oppskriften, noen har Melange i kremen og andre har kun sjokolade og fløte. Så tipset her er å bruke den oppskriften du liker best selv. Lykke til, og god førjulshelg! 😊
Kjøper man kransekakemasse?
Hei Sigrid! Ja, det kan du kjøpe i alle store dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 🙂
Smak og behag, men for meg blir det aldri aktuelt å bruke noe annet enn ekte smør i kremen.
Hei Gudny! Vi synes selvfølgelig at baksten blir aller best når den lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂
Bruker Melange til all baking👌🏻Har prøvd smør, men synes smaken blit bedre med Melange🤗 Har over 50 års erfaring bak meg…..
Hei Rita! Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Vi setter stor pris på å høre at du er fornøyd med Melange i baksten, og ønsker deg en fortsatt fin førjulstid! 🙂
Går det an å bruke noe annet enn kokosfett? (Tåler ikke kokos)
Hei Astrihelene! Delfiafettet gjør blant annet sjokoladen blank, og det er ikke så lett å finne erstatninger. Men du kan erstatte kokesjokoladen med kuvertyr-sjokolade du får kjøpt i bakeriutsalg eller i spesialforretninger for mat. Da trenger du ikke delfiafettet fordi denne sjokoladen har høyt innhold av kakaofett. Lykke til! 🙂
Jeg har bakt denne kaken i 30 år. Bruker 1 plate kokesjokolade mørk, smeltes i vannbad sammen med 2 små spiseskjeder med meierismør. Fungerer utmerket og så godt!
Jeg bruker ei spiseskje vanlig soyaolje i sjokoladen, og det funker akkurat like bra! 😊
Så lurt 🙂 Takk for tips. Jeg vil tro dette også kan være lurt når man lager sjokoladekonfekt. Skal testes ut.