Gulrotkake kan påstås å være manges favorittkake og det forstår vi godt! Den smaker nydelig, er saftig og har en herlig glasur som gjør at man får lyst på mer enn bare ett kakestykke. Denne varianten er enkel å røre sammen og er laget i langpanne – noe som gjør den perfekt til kakebordet og anledninger som bursdager og skoleavslutninger.

Ingredienser

1 porsjon

Gulrotkake

5 stk egg
3.5 dl sukker
3 stk gulrøtter, store (ca. 400 gram tilsammen)
5 dl mel
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Ostekrem

200 gram kremost
100 gram Melange
1.5 dl melis
1 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Åslaug

    Kaken helt ikke som den skulle, ble helt flat. Men ellers god på smak

    • Cecilie,

      Hei Åslaug! Det var leit å høre at kaken ikke ble helt vellykket. Det er ikke godt å si akkurat hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål. Den hever seg ikke så mye, men helt flat skal den ikke bli. Hyggelig at smaken var god! Håper du ikke har mistet motet, og lykke til hvis du forsøker igjen 🙂

  • Åse

    Hei!
    Kan jeg bruke smelte margarin istedenfor flytende margarin?

    • Cecilie,

      Hei Åse! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • francis

    denne opskriften er fantastisk min 9 [r gamle gutt lagde denne til 10 års bursdagen hans helt alene den var kjempe god å klassen han elsket den

    • Cecilie,

      For en flink sønn du har som bakte denne selv, Francis! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med bakingen til tiåringen! 🙂

  • elsoft@online.no

    God.Kan kaken fryses?

    • Anne Cathrine

      Ja, denne kaken kan du fint fryse. Del den gjerne opp i mindre biter så blir det lettere å få plass i frysen og du kan tine den mengden du selv vil. God bakelyst 😊