Havreflarn
Tynne og knasende sprø havreflarn er populære julekaker blant store og små. De er enkle å lage og smaker i tillegg så godt at det er vanskelig å spise bare én! Heldigvis er det fort gjort å bake nye. Oppskriften gir cirka 28 havreflarn.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader. Dekk to stekebrett med bakepapir.
2. Smelt Melange i en stor kasserolle. Tilsett havregrynene og rør godt om.
3. Bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin og visp egg og sukker sammen på høy hastighet til en luftig eggedosis. Det tar cirka 3 minutter. Om du pisker for hånd med håndvisp tar det rundt 20 minutter.
4. Sikt inn mel og bakepulver.
5. Tilsett havregrynblandingen i eggedosisen og rør om til du har en godt blandet deig.
6. Sett deigen med teskje på bakepapiret. Ha god avstand mellom hver kake for deigen flyter utover ved steking. Du kan beregne 9 kaker per stekebrett.
7. Stek midt i ovnen i 6-8 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på havreflarnene. Havreflarnene er ferdig stekt når de har flatet ut og har fått gyllen farge i kantene.
8. Løft bakepapiret med de nystekte havreflarnene over på en rist og la kakene avkjøles før de løftes av papiret.
9. Oppbevar i en lufttett kakeboks.
Lyst på mer julebakst?
Her finner du over 90 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul!
Supergode😀
Takk for det, Jorunn! Så hyggelig at flarnene faller i smak. God førjulstid til deg 😊
De var skikkelig gode! Jeg elsket dem
Takk for hyggelig tilbakemelding, Elias, og kos deg i førjulstiden 🙂
Kjempe gode! Grei oppskrift og veldig lette å lage. Jeg fikk bare 22 stk, ikke 28 som d står i oppskriften. Men ellers veldig fornøyd
Hei Nina! Så flott å høre at oppskriften falt i smak, og at kakene var lette å lage. Takk skal du ha, og god førjulstid til deg! 🙂
Jeg fikk 34 kjemoegode flarn😊 Veldig gode og også deilig med mørk sjokolafdwe på min noen👌
Knasane gode👍👍👍
Vi kunne ikke vært mer enige, Gerd Kirsten! Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med baksten! 🙂
Iår har også jeg fått godeog fine havreflarn. Veldig fornøyd med baksten. Kan anbefales😁
Åh, så hyggelig å høre at havreflarnene ble gode, Aud! Det setter vi stor pris på å høre. God førjulstid til deg 🙂
Helt fantastisk gode, meget lett å lage.
De ble helt perfekte, runde og fine. Anbefales
Flott å høre at havreflarnene faller i smak hos deg, Caroline! Gøy at de ble helt perfekte. God førjulstid! 🙂
De ble perfekte. Både i smak og form!
Må innrømme at jeg la til ørlite grann vaniljesukker! Men det er fordi jeg liker smaken av vanilje.
Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften, Astrid! Det høres nydelig ut med vaniljesukker i. Takk for tilbakemeldingen, og kos deg i førjulstiden 🙂
Flyter helt i sammen, ser heilt grusomme ut men gode på smak. Jeg har brukt oppskriften til punkt og prikke.
Hei Sol! Så leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Hvis kakene flyter ut er det fordi deigmassen ikke er fast nok. Det kan den bli hvis eggene er for store, for eksempel. Prøv å spe med mer mel, og se om det hjelper. Lykke til! 🙂
De skal flyte utover. Perfekt oppskrift!!
Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, Marit! Takk for det, og ja, det skal flyte litt ut, men ikke for mye. God førjulstid til deg 🙂
Hadde i litt mer smør, da ble kakene litt flatere og sprøere.
Hei Sidsel! Det er litt smak og behag hva en foretrekker av smør og margarin, og vi synes selvfølgelig at disse smaker aller best når de bakes med Melange. Men det viktigste er at alle finner det som passer for seg. Lykke til med bakingen! 😊
Akkurat bakt de, og må si at de falt virkelig i smak👍kjempegode🎄🥰
Godt å høre, Jorunn! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 😊
Veldig gode. Lager dem hvert år til jul 🎄
Godt å høre at disse kakene faller i smak hos deg, Christine! Snart jul nå, så lykke til med baksten 😊
VELDIG fin oppskrift. Jeg bruker også litt AXA Müsli blåbær frokostblanding (havregryn/blåbær) i deigen like før jeg legger ut på brettet.
Hei Ole Iacob! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Og takk for tipset om müsli, det skal vi prøve neste gang. God bakelyst til deg! 😊
Knallfine og veldig gode😍
Takk for hyggelig tilbakemelding, Iselin! Lykke til med årets julebakst! 🙂
Skal det være 6 ts bakepulver til 5 egg
Hei Ann-Kristin! Hvis du øker antall porsjoner til 5 av denne oppskriften, ser du at det ska være 5 ts bakepulver til 5 egg. Lykke til med bakingen! 🙂
Veldig enkelt å få fine kaker med denne oppskrifta. Gode også.
Hei Marianne! Takk for hyggelig tilbakemelding! Så flott at både oppskriften og kakene falt i smak. God førjulstid til deg! 🙂
Havreflarnene var veldig gode😍