Kanelstenger er lekre småkaker med smak av kanel. De toppes med perlesukker, men noen velger i tillegg å strø hakkede mandler over. Kanelstenger er av de mindre kjente julekakene, og noen velger også å lage dem på andre tider av året enn til jul. En porsjon tilsvarer ca. 60 kanelstenger.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram Melange
3 stk egg
1 stk eggeplomme
225 gram sukker
60 gram mandler, skåldede og finhakkede
400 gram siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kremfløte

Pynt

1 stk eggehvite, til pensling
Kanel og perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Sandkaker

Se alle oppskrifter på julekaker

Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.

Kommentarer

  • Stine

    hvordan oppbevare de best mulig og hvor lenge holder
    de?

    • Cecilie,

      Hei Stine! Kanelstenger holder seg i 3-4 uker i lufttett kakeboks. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Maja

    Kan man bruke mandelmel?

    • Cecilie,

      Hei Maja! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke mandelmel i disse. Lykke til! 🙂

  • Iselin

    Hei. Er det mulig å droppe mandlene?

    • Cecilie,

      Hei Iselin! Ja, du kan gjerne droppe mandlene. Juster eventuelt litt på melmengde og væskemengde hvis deigen blir for løs. Lykke til! 😊

  • T

    Punkt 8-10. Skal deigen kjevles eller rulles til pølser? Det er ikke mulig å først kjevle den ut, så rulle den til pølser, dele den og så skjære den i rader…

    • Cecilie

      Hei T! Tusen takk for at du har et våkent øye, og gjorde oss oppmerksom på dette. Her har det sneket seg inn en feil, som nå er rettet. Punkt 8 skal være: Del den kalde deigen i to emner. Kjevle hvert emne utover et stekebrett med bakepapir til en tykkelse på rundt 3-4 mm. Bruk godt med mel så deigen ikke fester seg i kjevlet eller drar med seg papiret. Da henger det sammen med resten av oppskriften. Håper ikke det skapte ulemper for deg. Lykke til med bakingen! 🙂