Det er få ting som smaker av sommer som en klassisk jordbærkake. I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.

Ingredienser

1 porsjon

Sukkerbunn

4 stk store egg, romtempererte
4 dl sukker
5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2.5 dl helmelk
100 gram Melange

Limesirup

1.5 dl sukker
1.5 dl vann
1 stk lime

Krem og fyll

4 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 kg jordbær

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Heidi

    Jeg ønsker en glutenfri sukkerbunn, er det greit å bare bytte ut hvetemel med potetmel?

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å justere oppskriften. Bruker du glutenfritt mel må melmengden imidlertid reduseres. Prøv deg litt frem, og start med halvparten av melmengden, og se hvordan det går. Lykke til! 🙂

  • Edith

    Hei!
    Fin oppskrift, men jeg synes ofte det er misvisende å si dette tar 1 time og 30 minutter. Bare ved å lese oppskriften.

    Bare det å lage selve deigen vil jeg anta selv for en dreven baker tar ca 20 minutter.

    Den skal steke i 45 minutter.
    Avkjøles helt før man deler i 3 deler. ( 1 time ?)

    Deretter skal man koke opp vann og la det avkjøes 10 minutter.

    Rense bær og piske krem, og selve monteringen.

    Jeg kan ikke skjønne hvordan dette skal summeres opp til 1,5 time.

    Skal dette være et estimat av aktiv baketid, uten ventingen?

    • Cecilie,

      Hei Edith! Ja, her er det aktiv baketid som menes, lykke til! 🙂

  • Heaven

    Hei Jeg ville ha jordbærkake uten lime men det klarer eg ikke å finne🙁

    • Anne Cathrine

      Så leit at du ikke finner den oppskriften du ønsker! Hva med å lage denne men en halv sitron i stedet for lime? Den friske syrligheten gir god balanse til det søte. Dersom du ikke tåler sitrus kan du lage sukkerlaken uten lime eller sitron. Lykke til med bakingen 😊

  • L.mamma

    Jeg prøvde sukkerbunn oppskriften men lurer om 45 minutter stek tid er riktig eller oven temperaturer på 160 grader er litt lav. Jeg måtte steke ca 10 min lenger med 160 grader for å ferdig nok sukkerbunn.

    • Cecilie

      Hei L.mamma! Ja, steketiden skal være riktig, men både ovner og kakeformene er litt forskjellige, så steketiden må justeres litt etter det. 😊

  • Darya

    Hei! Jeg har nå lagd sukkerbrødet og skal snart begynne med limesirupen. Men jeg skjønte ikke hva man skulle gjøre med limen???

    • Karina

      Hei Darya! Limesirupen skal bløte kakebunnen. Hell limesirup forsiktig over kakebunnen i en svært tynn stråle, til hele bunnen er bløtet opp, før man fordeler kremen over kakebunnen.