Krydderkake i langpanne
Denne krydderkaken er saftig og full av gode smaker som kanel, kardemomme og ingefær. Toppet med en frisk ostekrem-glasur er dette en kake som passer for både store og små anledninger.
Ingredienser
Krydderkake
Ostekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Krydderkake
1. Varm opp ovnen til 175 grader. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.
2. Pisk egg, hvitt sukker og brunt sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og kefir, og bland godt sammen.
3. Bland sammen siktet hvetemel, krydder, vaniljesukker, bakepulver og natron, og rør dette sammen med eggeblandingen til du har en jevn røre uten klumper.
4. Hell røren over i formen og stek kaken på miderste rille i 40-50 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt. La kaken avkjøle helt før du pynter den.
skal lage nå i en liten for hoper det går fint og ikke for mye ser godt ut.
Lykke til med baksten, Luca, håper det smaker! 🙂
Skal prøve denne oppskriften nå er kaka ok uten topping?
Mvh Karin
Hei Karin! Fordi denne krydderkaken er saftig og full av gode smaker som kanel, kardemomme og ingefær, er den også veldig god uten glasur. Lykke til! 🙂
Hei.. tror du jeg kan lage denne oppskrift i muffinsformer?
Hei Liv Ellen! Ja, det går helt fint å bruke muffinsformer, men husk at steketiden blir noe kortere, så følg med underveis. Lykke til! 🙂
Dette er den beste krydderkaken jeg noensinne har smakt, kommer til å bruke denne oppskriften mye framover! Til og med gjestene spør etter oppskrift🤩
Hei Hanna! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Det er den beste tilbakemeldingen vi kan få, takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂
Kan denne fryses
Hei Sylvia! Ja, du kan utmerket godt fryse denne kaken. Del den opp i mindre stykker og pakk godt inn. Mindre kakestykker tiner raskt og gjør det enkelt å ta opp litt og litt når man blir fysen på kake 😊