Marvposteier regnes som en av de klassiske julekakene, og gjerne av det finere og mer avanserte slaget. Den eksklusive kaken har en smakskombinasjon av konjakk og mandler, og stammer fra omtrent år 1900. Før i tiden tilsatte man gjerne litt oksemarg i kakene. Marv er et gammelt ord for marg, derav navnet marvposteier. Denne julekaken er det mer jobb med enn mange av de andre julekakene, men det karakteristiske mandelfyllet er verdt strevet! Om du ikke vil skålde og male mandler til fyllet slik vi har gjort her, kan du bruke mandelmel i stedet, men pass da på at det ikke er fettredusert. Oppskriften gir cirka 16 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

150 gram Melange
150 gram siktet hvetemel
1 stk eggeplomme
1 ss konjakk eller eddik (7 %)
0.5 dl kaldt vann

Mandelmasse

3 stk eggehviter
150 gram mandle, skåldede og malte
125 gram melis

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Liv

    Hei Hva menes med svak eddik. Kan den erstatte konjakk eller hva gjør eddiken med deigen?

    • Cecilie

      Hei Liv! Med svak eddik menes vanlig 5 – 7 % som du får kjøpt i dagligvarebutikken. Den erstatter konjakken hvis du ikke ønsker å bruke alkoholholdig væske i kakene. Lykke til! 🙂

  • Espen Tangen

    Har ikke dere blandet rekkefølgen på melis og mandler? 200 GR melis på 125 GR mandler virket da skrekkelig søtt. Registrer at andre oppskrifter har mer mandel enn melis.

    • Ole Kristian/ Marthe

      Takk for innspill, Espen! Vi skal ta en ekstra gjennomgang av denne oppskriften og rette opp eventuelle feil 🙂