Sandkaker er en av de virkelig tradisjonelle julekakene våre og er regnet som en av de syv sortene til jul. Den er formet som en liten skål, og mange velger å servere kakene fylt med krem og friske bær. Den eldste oppskriften på sandkaker stammer helt tilbake til tidlig 1900-tall, i en kokebok skrevet av kokebokforfatter og kvinnesaksforkjemper Olaug Løken. Oppskriften gir 20-24 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

250 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
200 gram Melange
100 gram mandelmel (ikke fettredusert)
120 gram sukker
1 stk egg

Til smøring av kakeformer

1 ss semulegryn

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Sølvi bakke garden

    Noen som vet hvor en får tak i sandkake presse?

    • Cecilie

      Hei Sølvi! Du kan gjerne bruke et lite glass som presse. Lykke til!