Spiselige julegaver

Spiselige julegaver er morsomt og koselig å både lage og å få. Det finnes mange ulike gaver og vanskelighetsnivåer man kan begi seg utpå, og julegavene kan personaliseres ut ifra hva mottakeren liker best.

Fudge med forskjellige smaker. Foto.

Fudge med fire ulike smaker

 

Myk fudge som smelter på tungen er blitt en ny julefavoritt blant mange og egner seg perfekt som spiselig julegave. Her deler Mat på Bordet-blogger Ina-Janine Johnsen sine beste tips til hvordan du kan lage fudge med ulike smaker selv.

Se oppskriftene på fudge
Brente mandler som julegave. Foto.

Brente mandler med fire smaker

Brente mandler er tradisjonsrikt knask få klarer seg uten i julen. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes og varieres om du ønsker det. Her får du fire varianter av juleklassikeren.

Se hvordan du lager brente mandler her
Hjemmelaget julekonfekt. Foto.

Hjemmelaget julekonfekt

Konfekt hører julen til, og det er noe spesielt med dem man har laget selv. Her får du oppskriften på tre deilige varianter: sjokoladetrøfler, konfekt med salt karamellfyll og marsipankuler med bringebær og hasselnøttkrokan.

Se oppskriftene her
Fløtekarameller

Fløtekarameller

Hjemmelagde fløtekarameller hører julen til, og er den perfekte julegaven til en søtmoms.

Se oppskriften her
Kakao på pinne. Foto.

Kakao på pinne med fire smaker

Kakao på pinne er en fantastisk spiselig julegave. Kakaopinnen røres enkelt ut i en kopp varm melk og gir dermed varm sjokolade på rekordtid. Her får du oppskrift på kakaopinner med fire ulike smaker.

Se oppskriftene her
Browniemiks på glass. Foto.

Tre forskjellige kakemiks på glass

Kakemiks er en super gave som ser lekker ut, og som i tillegg er enkel å sette sammen. Alt du trenger er glasskrukker og å velge en (eller flere) av de tre kakemiks-oppskriftene vi har satt sammen.

Se hvordan man lager kakemiks på glass
Rocky road. Foto.

Rocky road

Rocky road er søte munnfuller med myke marshmallows, kjeks, nøtter og frukt. Det er enkelt å lage og egner seg godt som både en godbit i juletida, og som en kreativ og smakfull julegave.

Se oppskriften på rocky road
Glutenfrie havrekjeks. Foto.

Glutenfrie havrekjeks

Havrekjeks er enkle å lage og flotte å gi bort i julegave. I denne oppskriften bruker vi glutenfrie havregryn, slik at de også kan nytes av de med glutenallergi.

Se oppskriften på glutenfrie havrekjeks

Relatert innhold: