Julekaker du kan bake uten egg

Allergier trenger heldigvis ikke å stå i veien for gode smaksopplevelser i julen. Det finnes nemlig en rekke julekaker som kan bakes uten egg. Her får du en komplett oversikt over eggefrie julekaker som kan nytes av alle.

Grunndeigen til de aller fleste tradisjonelle julekaker består av en mørdeig laget av mel, sukker og margarin. Når utgangspunktet er eggefritt, er det derfor et stort utvalg av julekaker som kan nytes, selv for deg som er allergisk mot egg.

Mange av klassikerne er eggefrie, mens noen kan gjøres eggefrie ved å endre litt på oppskriften uten at det gjør for mye med smaken. Den nyeste juleklassikeren, Sarah Bernhard, kan gjøres eggefri ved å lage egen kransekakemasse.

Sarah Bernhard. Foto.

Eggefri Sarah Bernhard

 

Eggefrie Sarah Bernhard lager du ved å lage en eggefri kransekakemasse. Denne kransekakemassen kan du også bruke til å lage kransekakestenger.

 

Du trenger:

  • 500 gram finmalte mandler
  • 500 gram melis
  • 3 ss kefir

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen melis og malte mandler.

2. Tilsett kefir og kna til du får en fin kransekakedeig.

3. Følg deretter resten av oppskriften. Oppskriften på Sarah Bernhard finner du her.

Krumkaker. Foto.

Eggefrie krumkaker

Krumkaker er blant våre mest populære julekaker. Navnet kommer av at man krummer kakene til en kremmerhusform når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Her er oppskriften på en eggefri variant av den populære julekaken.

Oppskriften finner du her.

 

Eggefrie munkehetter

Bruk oppskriften som den står, men pensle de ferdige munkehettene med melk eller vann og strø deretter over perlesukker.

Oppskriften finner du her.

 

Flere eggefrie oppskrifter

Mer julegodt