Sarah Bernhard uten egg

Enkelt
90 min.
Sarah Bernhard er små, uimotståelige kaker som har fått navnet sitt fra den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt. Sarah Bernhard uten egg får du ved å lage en eggefri kransekakemasse og en enkel sjokoladekrem. Oppskriften gir cirka 16 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Sett ovnen på 210 grader.

  2. Bland sammen melis og malte mandler.

  3. Tilsett kefir og kna til du får en fin kransekakedeig.

  4. Kjevle ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikk ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.

  5. Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.

Sjokoladekrem:

  1. Smelt kokesjokolade i en liten skål over et vannbad. Avkjøl noe.

  2. Pisk kremen stiv og ha i den smeltede sjokoladen.

  3. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene. Sett kaldt i 30 minutter.

Sjokoladeglasur:

  1. Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.

  2. Dypp kakene med sjokoladekremen ned i sjokoladeglasuren og sett kakene kaldt for at sjokoladen skal stivne.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 500 gram finmalte mandler
  • 500 gram melis
  • 3 ss kefir
  • SJOKOLADEKREM:
  • 150 gram kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 100 gram kokesjokolade
  • 4 ss Delfia

Produkter i oppskriften

Delfia

Kommentarer

  • Bruker
    Monica

    Hei takk for oppskrift!
    Kan man sette hele kakemassen i en form og fortsatt steke i 7 min? Tenkte på å lage en stor kake enn mange små.

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Monica! Så hyggelig at du vil prøve oppskriften på Sarah Bernhard uten egg. Vi har ikke prøvd det selv, men det skal gå fint å lage disse i en form, men da må du nok øke steketiden til minst det dobbelte. Prøv deg litt frem, eller kanskje du ønsker å la deg inspirere av denne oppskriften på Sarah Bernard i langpanne: https://mills.no/oppskrift/melange/sarah-bernhard-langpanne/ Lykke til 🙂

  • Bruker
    Eva Grøstad

    Kan disse fryses?

    • Bruker
      Norunn Fiskaa

      Kon nokon svare om desse kan fryses ?

    • Mills
      Cecilie,

      Beklager sent svar! Ja, Sarah Bernhard kan oppbevares i frysen. Tiner raskt i romtemperatur. Lykke til 😊

Lignende oppskrifter