Sirupspletter
Sirupspletter er som en slags krysning mellom pepperkaker og sirupsnipper. De runde småkakene har en herlig kryddersmak, i tillegg inneholder de sirup og små mandelbiter som gir en seig og sprø konsistens. Et annet pluss er at du slipper å kjevle. Deigen formes til en pølse som du så skjærer i skiver med kniv. En porsjon gir 36-40 sirupspletter.
Ingredienser
Slik gjør du
Ha Melange, siktet melis og sirup i en kasserolle og kok opp. Fjern fra varmen og rør inn vannet. La massen avkjøles nesten til romtemperatur.
Sikt det tørre sammen i en bakebolle. Skåld og finhakk mandlene og rør sammen med det tørre.
Hell den avkjølte sirupblandingen i melblandingen og rør godt til en jevn masse. Dekk til og sett i kjøleskapet 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og form til en 4-5 cm tykk pølse. Pakk inn i plast og legg i minst 2 timer i fryseren.
Forvarm ovnen til 200 grader og dekk et par stekebrett med bakepapir.
Skjær deigen i 4-5 mm tykke skiver med en skarp kniv. Legg kakene med litt avstand på stekebrettene og stek midt i ovnen, i 6-8 minutter. Følg med de siste minuttene så de ikke brenner seg.
La sirupsplettene avkjøle noe på brettet før de løftes over på rist.
Avkjøl helt og oppbevar tørt og mørkt, gjerne i en kakeboks.
Se alle oppskrifter på julekaker
Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.
Kommentarer