Strull er til forveksling lik krumkaker. De to kakene stekes i samme jern, men røren og formen er ulik. I denne oppskriften er det brukt seterømme, men noen lager også strull med kremfløte. Når steketiden er over rulles kaken rett rundt en pinne, for eksempel en tynn tresleiv, slik at den får form som en sigar. Denne oppskriften gir cirka 35 kaker.

Kommentarer

  • Liz

    «Piske seterrømmen stiv?» Kun rømmen altså? Har aldri hørt om det :/

    • Cecilie

      Hei Liz! Ja, seterrømme blir stiv hvis du pisker den alene. I oppskriften står det: «Pisk seterrømmen stiv, tilsett sukker og pisk godt. Rør inn mel og vann.» Det som menes her er at du venter med å tilsette sukkeret til rømmen er pisket stiv. Håper det var oppklarende. Lykke til! 🙂

  • Anne marit

    Røra bare setter seg fast i jernet. Tilsatte litt mel men hjalp ikke

    • Cecilie

      Hei Anne Marit! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det kan være flere årsaker til at røren setter seg fast. Alderen på jernet kan ha noe å si, da mange sverger til de nye jernene. Husk at røren må hvile før steking, og at strullen stekes på lav temperatur. Smører du jernet før steking? Det er også et godt tips. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Ketil

    Kan ein bruke lett rømme?

    • Cecilie

      Hei Ketil! Det har vi ikke prøvd selv, men vi vil ikke anbefale det i denne oppskriften. Fettet i rømmen gir både konsistens og smak til kakene. Lykke til! 🙂