
Munkehetter
Slik gjør du
-
Del Melange i terninger og smuldre sammen med hvetemel og sukker i en bakebolle. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.
-
TIPS: Det går også fint å bruke en foodprosessor til denne deigen. Da kjører du Melange, hvetemel og sukker til en kornet masse. Tilsett vannet og samle deigen med hendene.
-
Form deigen til en ball og trykk den ut mellom to lag plast, til en flat leiv. Pakk den godt inn og legg den kjølig i minst to timer, gjerne lenger.
-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Kjevle deigen ut til 2-3 millimeter tykkelse. Stikk ut runde kaker med et lite glass eller en kakeutstikker, cirka 6 cm i diameter.
-
Legg kakene forsiktig over sandkakeformer som ligger opp ned. De må ikke være så store at deigen går helt ned på stekeplaten. Pensle oversiden med eggehvite og dryss på perlesukker.
-
Stek munkehettene midt i ovnen i 8-10 minutter. La kakene avkjøles før de lirkes forsiktig av formene.
-
Oppbevares tørt og mørkt i en kakeboks.
Antall porsjoner:
- DEIG:
- 150 gram Melange
- 150 gram siktet hvetemel
- 2 ss sukker
- 0.5 ss kaldt vann
- PYNT OG PENSLING:
- 1 stk eggehvite
- 4 ss perlesukker
Produkter i oppskriften

Kommentarer