Mørke pepperkaker
Til forskjell fra lyse pepperkaker har de mørke gjerne en litt mindre søt smak, men til gjengjeld mer fylde, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Denne oppskriften gir ca. 60 pepperkaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en kjele. Ha sirup, sukker og fløte i en passende stor bolle.
2. Tilsett den smeltede margarinen og melet med krydder og natron. Arbeid deigen til den blir jevn og glatt.
3. Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la den hvile i minst 12 timer i kjøleskapet.
4. Kjevle deigen ut på melet bakebord elle bakepapir. Hvor tykk deigen skal kjevles kommer an på hva den skal brukes til. Til hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm passe. Til større hjerter og kakemenn må deigen kjevles noe tykkere.
5. Legg kakene på stekeplate dekket med bakepapir.
6. Stek dem i stekeovn ved 180 grader i 6-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.
Lyst på mer julebakst?
Vi har samlet over 90 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Akkurat den pepperkakesmaken jeg var ute etter! Takk!
Så koselig at du fant det du var ute etter, Cecilie! Lykke til med baksten i førjulstiden og takk for tilbakemeldingen din 🙂
Må det være kremfløte eller kan en bruke matfløte?
Hei Ann-Kristin! Vi anbefaler kremfløte i denne oppskriften, men det går fint å bruke matfløte også, men da blir smaken noe annerledes, fordi fettprosenten er lavere. Lykke til med bakingen 🙂
kan man ta hoonig histede får sirup
Hei Amin! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂