Myke pepperkakecookies
Foretrekker du myke cookies over knasende sprø pepperkaker? Da er dette kjeksene for deg! Myke cookies med den velkjente pepperkakesmaken mange setter stor pris på, særlig i førjulstiden. Oppskriften gir cirka 15 cookies.
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 180 grader.
2. Pisk sammen Melange og sukker til det blir mykt og luftig. Tilsett eggene og rør til de er godt blandet inn.
3. Bland sammen hvetemel, kanel, ingefær, nellik og bakepulver i en bolle. Vend de tørre ingrediensene i de våte og bland godt sammen til du har en fast og fin cookiedeig.
4. Fordel 1 ss cookiedeig utover en bakepapirkledd stekeplate. Ha god plass mellom hver cookie siden de flyter ut noe under steking.
5. Stek på midterste rille i 10-12 minutter. Avkjøl cookiesene helt før servering.
Se alle oppskrifter på julekaker
Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.
Hei, korleis vil du anbefale oppbevaring på cookiesa slik dei held seg mjuke lenge?😊
Hei Hildegunn! Cookiesene oppbevares mørkt og tørt i kakeboks, men mister den myke konsistensen etterhvert. For ekstra myke kaker, avkjøl under et kjøkkenhåndkle før de legges i boksen. Lykke til! 🙂
Brukte Melange som var flytende kald . Det er ok?
Hei J! Ja, det går fint å bruke Flytende Melange i denne. Lykke til! 😊
Må ha med 1 ts malt pepper og 2-3 ts malt stjerne-anis..
Må fordeles med en halv ss og bruke 14 minutter steking på 180 grader..
Hilsen Magne
Flott at du finner din egen vri på denne oppskriften, Magne! Det høres nydelig ut med pepper og stjerneanis. Kos deg med kakene 🙂
Kan man bruke smør i stedet for melange?
Hei Monica! Vi synes selvfølgelig at cookiesene smaker aller best når de lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂
Kan disse stå lenge umkun i boks, som andre julekaker?
Beklager feilstaving i forrige kommentar! Det skulle stå: Kan disse stå lenge kun i boks, som andre julekaker…. 🙂
Hei Hilde! Ja, disse kjeksene kan oppbevares mørkt og tørt i kakeboks i 2-3 uker, men mister den myke konsistensen etterhvert. For ekstra myke kaker, avkjøl under et kjøkkenhåndkle før de legges i kakeboks.
Tusen takk for svar. :). Er litt annet dumt spørsmål: Jeg smeltet Melangen først, men Melange og sukker skal kanskje bare jobbes sammen uten å smeltes først?
Hei igjen. Melange skal ikke smeltes, nei. Som du ser i punkt 2 i oppskriften skal den piskes sammen med sukker til det blir mykt og luftig. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Hei igjen – og tusen takk for svar. Jeg prøvde en gang til uten å smelte margarinen (samme dagen jeg skrev kommentaren) – de ble kjempegode. 🥰😍
Hei igjen Hilde! Så flott å høre at det ble vellykket denne gangen! God bakelyst og god førjulstid videre til deg! 🙂
hei igjen, kan kakedeigen fryses?
Hei Ruben! Ja, deigen kan fryses. Lykke til! 🙂
Hei, kan kakene fryses? 🙂
Hei Lina! Ja, cookiesene kan fryses ned, lykke til! 🙂
Bra til å skrive oppskrift på skolen.
Så fint, Kjell-Tore 🙂
Det skal brukes brunt sukker.. Hvilken type?
Her kan du fint bruke vanlig brun farin. God bakelyst 😊
Kor lang holdbarhetstid?
Disse kjeksene kan oppbevares mørkt og tørt i 2-3 uker, men miste den myke konsistensen etterhvert. For ekstra myke kaker, avkjøl under et kjøkkenhåndkle før de legges i kakeboks.
Litt rart at det ikke er pepper i pepperkaker…
Ja, ikke sant? 🙂 Det finnes mange varianter av pepperkaker. Du må gjerne tilsette en liten teskje dersom du foretrekker med pepper. God bakelyst!