Foretrekker du myke cookies over knasende sprø pepperkaker? Da er dette kjeksene for deg! Myke cookies med den velkjente pepperkakesmaken mange setter stor pris på, særlig i førjulstiden. Oppskriften gir cirka 15 cookies.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram Melange
200 gram brunt sukker
2 stk egg
250 gram siktet hvetemel
2 ts kanel
1 ts ingefær
0.5 ts malt nellik
1 ts bakepulver

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Hildegunn

    Hei, korleis vil du anbefale oppbevaring på cookiesa slik dei held seg mjuke lenge?😊

    • Cecilie,

      Hei Hildegunn! Cookiesene oppbevares mørkt og tørt i kakeboks, men mister den myke konsistensen etterhvert. For ekstra myke kaker, avkjøl under et kjøkkenhåndkle før de legges i boksen. Lykke til! 🙂

  • J

    Brukte Melange som var flytende kald . Det er ok?

    • Cecilie,

      Hei J! Ja, det går fint å bruke Flytende Melange i denne. Lykke til! 😊

  • Magne

    Må ha med 1 ts malt pepper og 2-3 ts malt stjerne-anis..
    Må fordeles med en halv ss og bruke 14 minutter steking på 180 grader..
    Hilsen Magne

    • Cecilie,

      Flott at du finner din egen vri på denne oppskriften, Magne! Det høres nydelig ut med pepper og stjerneanis. Kos deg med kakene 🙂

  • Monica

    Kan man bruke smør i stedet for melange?

    • Cecilie

      Hei Monica! Vi synes selvfølgelig at cookiesene smaker aller best når de lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Hilde

    Kan disse stå lenge umkun i boks, som andre julekaker?

    • Hilde

      Beklager feilstaving i forrige kommentar! Det skulle stå: Kan disse stå lenge kun i boks, som andre julekaker…. 🙂

    • Cecilie

      Hei Hilde! Ja, disse kjeksene kan oppbevares mørkt og tørt i kakeboks i 2-3 uker, men mister den myke konsistensen etterhvert. For ekstra myke kaker, avkjøl under et kjøkkenhåndkle før de legges i kakeboks.

      • Hilde

        Tusen takk for svar. :). Er litt annet dumt spørsmål: Jeg smeltet Melangen først, men Melange og sukker skal kanskje bare jobbes sammen uten å smeltes først?

        • Cecilie

          Hei igjen. Melange skal ikke smeltes, nei. Som du ser i punkt 2 i oppskriften skal den piskes sammen med sukker til det blir mykt og luftig. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

          • Hilde

            Hei igjen – og tusen takk for svar. Jeg prøvde en gang til uten å smelte margarinen (samme dagen jeg skrev kommentaren) – de ble kjempegode. 🥰😍

          • Cecilie

            Hei igjen Hilde! Så flott å høre at det ble vellykket denne gangen! God bakelyst og god førjulstid videre til deg! 🙂

  • Ruben

    hei igjen, kan kakedeigen fryses?

    • Cecilie

      Hei Ruben! Ja, deigen kan fryses. Lykke til! 🙂

  • Lina

    Hei, kan kakene fryses? 🙂

    • Cecilie

      Hei Lina! Ja, cookiesene kan fryses ned, lykke til! 🙂

  • Kjell-tore

    Bra til å skrive oppskrift på skolen.

    • sorsig

      Så fint, Kjell-Tore 🙂

  • Gerd H. Orset

    Det skal brukes brunt sukker.. Hvilken type?

    • Anne Cathrine

      Her kan du fint bruke vanlig brun farin. God bakelyst 😊

  • Monica Vigdal

    Kor lang holdbarhetstid?

    • Anne Cathrine

      Disse kjeksene kan oppbevares mørkt og tørt i 2-3 uker, men miste den myke konsistensen etterhvert. For ekstra myke kaker, avkjøl under et kjøkkenhåndkle før de legges i kakeboks.

  • Sigurd

    Litt rart at det ikke er pepper i pepperkaker…

    • Anne Cathrine

      Ja, ikke sant? 🙂 Det finnes mange varianter av pepperkaker. Du må gjerne tilsette en liten teskje dersom du foretrekker med pepper. God bakelyst!