Kakefatene tømmes ekstra kjapt når denne imponerende oreokaken settes på bordet. Det er lett å forstå når du først får smaken på den nesten uimotståelige kombinasjonen av fløyelsmyk ostekrem og sjokolademousse. Men stjernen er selvsagt den amerikanske oreokjeksen som brukes til både pynt på toppen av kaken, og sammen med flytende Melange for å lage den mørke kjeksbunnen.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

300 gram Oreokjeks

Ostekrem

400 gram kremost
200 gram melis
2 dl kremfløte
50 gram Oreokjeks

Sjokolademousse

1 pk sjokolademousse med sjokoladebiter (f.eks. Freia)
2 dl melk

Pynt

50 gram Oreokjeks
2 ss sjokoladesaus (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Linda

    Kan man lage den i en liten langpanne i stedet for rund form ? Eller bør man doble oppskriften da?

    • Cecilie,

      Hei Linda! Ja, du kan lage den i en liten langpanne i stedet for rund form, men da må du doble oppskriften. Lykke til med baksten 🙂

  • Azin

    Fantastisk god kake, spiste hos min datter, skal lage den til mine venninner til helsen:) kan mann lage den dagen før servering ? Blir det like god ?

    • Cecilie,

      Ja, denne kan du ha flere dager i kjøleskapet, og den smaker like godt. Lykke til med gjestene og kaken, Azin! 😊

  • Yngve

    Ekstremt bra oppskrift! Jeg bruker 2 pakker double stuffed Oreo som pynt og legger dette tett før moussen og etter siste lag med kremost. Helt fantastisk! Takk!

    • Cecilie,

      Så flott å høre at oppskriften faller i smak og at du har funnet en egen smakfull vri på den, Yngve! Lykke til med bakingen i sommer! 😊

  • Ingrid

    Veldig bra skriver oppskrift, også smaker den VELDIG godt!😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Ingrid! Enig at denne kaken er en vinner. Takk for tilbakemelding, og lykke til med bakingen 🙂

  • Sigmund Skatvedt.

    Sigmund,
    Har bakt idag, fulgt din oppskrift. Fantastisk.
    Attenåringen ble henrykt.

    • Cecilie,

      Hei Sigmund! Alltid hyggelig å høre at oppskriftene våre faller i smak. Takk for tilbakemeldingen, og god kakebakst til deg 🙂

  • Frank

    Bruker man hele kjeksen med fyll til bunnen eller skraper man vekk fyller først og kun knuser selve kjeksen?

    • Cecilie,

      Hei Frank! Du bruker hele kjeksen. Lykke til! 🙂

  • Sigmund

    Ha, da kjører jeg denne kaken på onsdag👍👍👍takk

    • Cecilie

      Lykke til, Sigmund, håper det smaker! 🙂

  • Pia Margrethe

    Kjempe god og lett oppskrift👍🏼😀 datteren min er helt vill med denne kaken, og smakte godt med karamell saus over som pynt med knuste Oreo kjeks

    • Cecilie

      Hei Pia Margrethe! Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og datteren din. Ja, denne er en vinner på kakebordet! Takk for tipset om pynt med karamellsaus, det skal prøves ut en dag. God sommer, og god bakelyst! 🙂

  • Kristin

    Hei.
    Spør for sikkerhetsskyld. 1 prosjon blir en kake?

    • Celine

      Ja, lager den selv nå! 1 porsjon = 1 kake 😀

      • Kristin

        Flottflott, takk 😊

  • Wenche

    Kan den fryses?

    • Cecilie

      Hei Wenche! Ja, oreokake kan fryses ned. Denne kan faktisk serveres i halvfrossen tilstand etter cirka 1 times tining – da smaker den nydelig som iskake. Om du vil ha den helt tint, bør den tines over natten i kjøleskap. Lykke til! 🙂

  • Frida

    Kan man bruke smeltet smør/melange framfor å bruke flytende?

    • Cecilie

      Hei Frida! Ja, det kan du, lykke til!

  • Anne Lise

    Hva slags kremost bruker man?

    • Anne Cathrine

      Hei Anne Lise! Her har vi brukt kremost naturell fra enten TINE eller Philadelphia. Begge to fungerer utmerket i oreokaken. God bakelyst 😊

  • Sarah

    Hei! Kan man ha den i fryseren/kjøleskapet over natten?

    • Anne Cathrine

      Ja, du kan gjerne oppbevare oreokaken i kjøleskapet over natten, eller noen timer i fryseren. SE tips nummer 4 i fremgangsmåten til sjokolademousse. Lykke til 😊

      • Anne Karin

        Det står på pakken til sjokolademousse fra Freia at moussen bør brukes samme dag. Jeg må bake i dag så kaken skal ikke spises før i morgen.. hva skjer med sjokolademoussen i Oreokaken da? Det går vel bra? 😅

        • Anne Cathrine

          Hei Anne Karin! Nå har du kanskje allerede laget kaken men det er ikke noe problem. Vi har testet denne mange ganger og den har holdt seg fint flere dager i kjøleskapet.
          Håper kaken blir en suksess! Lykke til 😊