Garantert saftig langpannekake får du med poke cake, eller prikkekake som det heter på norsk. Alt du behøver å gjøre er å stikke mange hull i kaken og fylle den opp med deilig karamellsaus. Prikken over i-en er fyldig ostekremglasur og salte peanøtter.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

6 dl siktet hvetemel
6 dl sukker
2 dl kakaopulver
2 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts salt
5 dl kefir
4 stk egg

Karamellsaus

2 dl sukker
1 dl kremfløte
2 klyper salt

Ostekremglasur

350 gram kremost
150 gram Melange
2 dl melis
1.5 ts vaniljesukker

Topping

60 gram salte peanøtter

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer
Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Christian

    Hvor lenge før kan man lage denne kaken?

    • Anne Cathrine

      Hei Christian! Anbefaler at du lager den så fort som mulig – så har du noe å kose deg med i helgen! God bakelyst 😊

  • Celine

    Denne så HELT nydelig ut!!! Nam nam!!!

    • Anne Cathrine

      Herlig at det frister, Celine! Kan love at kaken smaker like godt som den ser ut 😋

  • Blondie

    Med en porsjon menes det en kake bit?

    • Anne Cathrine

      En porsjon er beregnet til en langpanne. En langpanne på 25×35 cm gir ca. 20 kakestykker 😊

  • Merete

    Hvor selges langpanne med karamellsaus?
    Korrekt overskrift må bli:
    Poke cake med karamellsaus i langpanne

    • Anne Cathrine

      Takk for at du gir beskjed, Merete! Det skal vi se på.
      Men det hadde vært morsomt om man kunne kjøpe langpanne med karamellsaus 😂