Punsjboller
Hjemmelagde punsjboller er deilige konfektbiter vi gjerne forbinder med jul. De smaker nydelig av sjokolade og rom, og kan enkelt lages på en halvtime. I tillegg skjuler disse godbitene en liten hemmelighet. De er nemlig laget av kakesmuler. Det meste kan brukes, som avskjær av formkaker, mislykkede småkaker eller knuste krumkaker. Her kan du benytte det du har tilgjengelig. 1 porsjon gir cirka 30 punsjboller.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn rom til massen tykner litt. Sett til side. Har du ikke rom kan du bruke 2 ss kaffe og 2 dråper romessens.
2. Pisk sammen romtemperert Melange, siktet melis og eggeplommer. Tilsett sjokoladeblandingen og bland til du har en litt klumpete men godt blandet masse.
3. Smuldre kakerester eller knus småkaker/kjeks til smuler og rør inn i sjokolademassen til alt er godt blandet. Her kan du bruke det du har liggende, for eksempel Mariekjeks. Dekk bollen med folie og sett kjølig i 60 minutter.
4. Form små kuler med hendene. Pass på å ikke lag bollene for store, en liten spiseskje er nok.
5. Rull bollene i forskjellig kakepynt og kokosmasse. Oppbevar punsjbollene kjølig i tett boks.
Nydelige!💗
Godt å høre at punsjebollene falt i smak, Tove-Gunn! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg 🙂
Bollene r ikke stikke nokk for o feste noe som helst. Har jeg gjort noe feil?
Hei Arild! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Et tips hvis deigen er for løs er å tilsette mer kakesmuler/kakerester . Lykke til! 🙂
Hvilke kakereser eller kjeks er best å bruke?
Hei Silje! Du kan bruke alle type kakerester og kjeks i denne oppskriften. Bruk gjerne rester av Mariekjeks, sjokoladekake eller kransekake, men det meste av søte kaker og kjeks smaker godt i disse. Lykke til med punsjebollene! 🙂
Hei. Kan jeg bruke kokos istede for kjeks/kake rester? Og isåfall hvor mye i mengde da? Helst i dl måling eller vekt👍🏻 er på jakt etter skjokade og kokos konfekt kuler… uten havregryn.. med tom / kaffe…..finner ikke noe…Håper på kjapp svar tilbake
Hei Christine! Det blir ikke lik konsistens på disse punsjebollene hvis du erstatter kakesmuler med kokos, dessverre. Kanskje du heller vil bruke en annen oppskrift? Håper du finner en løsning som passer deg, og lykke til med bakingen! 🙂
Dere skriver at du lager det på 30 min, men massen skal stå kaldt i 1t, så det stemmer vel ikke helt.
Hei Siri! Takk for at du har et våkent øye! Oppskriften er nå rettet. God jul videre til deg! 🙂
Kan jeg bruke konjakk i stedet for rom, for det liker jeg ikke. Eller noe annet?
Du kan fint bruke konjakk eller annet brunt brennevin du liker. Prøv også med appelsinjuice eller saften av klementiner for en helt annen smaksopplevelse. Lykke til med baksten 😊
Kan sherry brukes?
Hei Gunvor! Det har vi ikke prøvd, men jeg vil tro at sherry også smaker fortreffelig i disse. Lykke til!