Hjemmelagde punsjboller er deilige konfektbiter vi gjerne forbinder med jul. De smaker nydelig av sjokolade og rom, og kan enkelt lages på en halvtime. I tillegg skjuler disse godbitene en liten hemmelighet. De er nemlig laget av kakesmuler. Det meste kan brukes, som avskjær av formkaker, mislykkede småkaker eller knuste krumkaker. Her kan du benytte det du har tilgjengelig. 1 porsjon gir cirka 30 punsjboller.

Kommentarer

  • Tove-Gunn

    Nydelige!💗

    • Cecilie,

      Godt å høre at punsjebollene falt i smak, Tove-Gunn! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg 🙂

  • Arild

    Bollene r ikke stikke nokk for o feste noe som helst. Har jeg gjort noe feil?

    • Cecilie,

      Hei Arild! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Et tips hvis deigen er for løs er å tilsette mer kakesmuler/kakerester . Lykke til! 🙂

  • Silje

    Hvilke kakereser eller kjeks er best å bruke?

    • Cecilie,

      Hei Silje! Du kan bruke alle type kakerester og kjeks i denne oppskriften. Bruk gjerne rester av Mariekjeks, sjokoladekake eller kransekake, men det meste av søte kaker og kjeks smaker godt i disse. Lykke til med punsjebollene! 🙂

  • Christine

    Hei. Kan jeg bruke kokos istede for kjeks/kake rester? Og isåfall hvor mye i mengde da? Helst i dl måling eller vekt👍🏻 er på jakt etter skjokade og kokos konfekt kuler… uten havregryn.. med tom / kaffe…..finner ikke noe…Håper på kjapp svar tilbake

    • Cecilie,

      Hei Christine! Det blir ikke lik konsistens på disse punsjebollene hvis du erstatter kakesmuler med kokos, dessverre. Kanskje du heller vil bruke en annen oppskrift? Håper du finner en løsning som passer deg, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Siri

    Dere skriver at du lager det på 30 min, men massen skal stå kaldt i 1t, så det stemmer vel ikke helt.

    • Cecilie

      Hei Siri! Takk for at du har et våkent øye! Oppskriften er nå rettet. God jul videre til deg! 🙂

  • Randi M

    Kan jeg bruke konjakk i stedet for rom, for det liker jeg ikke. Eller noe annet?

    • Anne Cathrine

      Du kan fint bruke konjakk eller annet brunt brennevin du liker. Prøv også med appelsinjuice eller saften av klementiner for en helt annen smaksopplevelse. Lykke til med baksten 😊

      • Gunvor

        Kan sherry brukes?

        • Cecilie

          Hei Gunvor! Det har vi ikke prøvd, men jeg vil tro at sherry også smaker fortreffelig i disse. Lykke til!