Rømmevafler
Enkel
1 t
Mange sverger til rømme i røra når de lager vafler, og det er ikke så rart. Rømmevafler får en rund og fin smak, og en sprø konsistens. Server dem gjerne på tradisjonelt vis med jordbærsyltetøy og enda mer rømme. Oppskriften gir cirka åtte vafler.
Ingredienser
1 porsjon
2 dl kaldt vann
4 dl rømme
3 ss Flytende Melange
180 gram siktet hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
0.5 ts salt
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Pisk vann, rømme og Flytende Melange sammen.
2. Bland det tørre litt etter litt i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
3. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
4. Pensle vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.
5. Avkjøl på rist hver for seg for å beholde den sprø konsistensen.
Skal det ikke være egg i oppskriften? Jeg la det til, og vaflene ble svært gode!
Hei Tone-Lise! Det er riktig at det ikke skal være egg i rømmevafler. Flott at du fant din egen vri på vaflene, og at baksten ble vellykket. Lykke til med matlagingen! 🙂