Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

180 g Melange
250 g sukker
3 stk egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl melk

Sjokoladekrem

250 gram Melange
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe, kokt
2 ss bakekakao

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Lotte

    Hei.
    Enkel oppskrift men kaka sprakk» opp…. Den hadde stått så lenge som oppskrifta sa i ovnen.

    • Cecilie,

      Hei Lotte! Så leit å høre at baksten ikke ble helt som den skulle. Håper smaken var god likevel. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Per Erik

    Del to. Skjokolade krem laging burde vært mer utfylt med hvor mye av hvert

    • Cecilie,

      Hei Per Erik! Mengde og ingredienser til sjokoladekremen står til venstre i oppskriften. Lykke til med bakingen 🙂

  • Anne Gro

    Så nydelig sjokolade kake på enkle ingredienser
    Skal prøve å tilsette bringebær i kremen..ev litt sitron..

    • Cecilie,

      Hei Anne Gro! Takk for hyggelig tilbakemelding, og flott at du synes kaken smaker nydelig. Det høres godt ut med bringebær eller sitron i kremen, det må vi prøve selv en dag. God bakelyst! 🙂

  • Randi

    Leste noen kommentarene før jeg bakte om at sjokoladekremen smakte for mye smør så jeg lagde en vri og tilsatt mint essens, det ble suksess. Tror aldri jeg har spist en så god sjokoladekake og etter at den hadde stått en stund i kjøleskapet ble den mer saftig. Synes oppskriften var veldig god, den ble høy og fin, men trengte ti minutter med enn anbefalt, altså 55 min på 180g.

    • Cecilie,

      Så hyggelig tilbakemelding å få, Randi! Vi setter stor pris på å høre at kaken ble vellykket og god, og at du fant din egen vri på oppskriften. Det høres nydelig ut med mintsmak. Kos deg med bakingen 🙂

  • Eli

    Det var slt formye smørsmak i fyllet !Det var ikke godt !Kaken trenkte mer tid i ovnen og den var ikke god og dele .Ellers var smaken god på selve kaken .Dere må få en annen opskrift på fyllet!

    • Cecilie,

      Hei Eli! Takk for din tilbakemelding. Det var hyggelig å høre at du likte smaken, og leit å høre at ikke alt ved baksten ble helt vellykket. Takk for innspill til endringer i oppskriften. Vi tar det med oss i videre planlegging. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Astri

    Jeg har bakt i over 40 år. Også diverse sjokoladekaker. Og følger oppskrifter nøye! Denne kaken ble veldig seint stekt (joda, jeg hadde korrekt temperatur), den falt totalt fra hverandre ved deling (kaken var da kald) og jeg klarte så vidt å redde såpass at jeg fikk tre halve kaker oppå hverandre. Hvis du ikke har prøvd denne før, så HOLD DEG UNNA! Og jeg trenger ikke noe «så leit at du ikke er fornøyd»- svar. Oppskriften gir en kakebunn som veldig lett faller fra hverandre!!

    • Cecilie,

      Hei Astri! Takk for din tilbakemelding. Vi får mange ulike kommentarer om denne kakeoppskriften, noen er fornøyde og andre ikke. Akkurat hva som er årsaken er ikke godt å si, men det viktigste er at alle finner noe de trives med, så kanskje du lar deg friste av en av våre andre kakeoppskrifter isteden: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

      • Liv-Marie

        Kjempegod kake men smørkremen smakte bare smår. Vil lage den igjen men med annen krem. Den trengte 60 min, var lett å dele og kjempesaftig.

        • Cecilie,

          Hei Liv-Marie! Så hyggelig at du synes kaken er kjempegod, det setter vi stor pris på å høre. Flott at du finner din egen løsning med en annen krem. Det smaker sikkert nydelig, og det viktigste er at alle finner noe som passer for seg. God bakelyst! 😊

  • Anonym

    For mye smørsmak i fyllet.
    Usmakelig

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak. Noen liker smørsmaken, mens andre foretrekker en annen type kake, og kanskje du finner andre oppskrifter som frister mer her: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Kjetil

    Byttet ut melange med tine meierismør, ble en av de beste kakene jeg har spist. 🤩

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, og at du fant din egen vri på den, Kjetil! Vi synes selvfølgelig at kaken smaker aller best med Melange, men det viktigste er at alle finner det som passer best for seg. Lykke til med bakingen 🙂

  • Eli

    Alt for mye smør i sjokoladekremen! Smakte bare smør

    • Cecilie,

      Hei Eli! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt som forventet. Kremen er en fast smørkrem, og for noen smaker denne nydelig, mens andre foretrekker mindre smørsmak. Det er litt smak og behag, og vi håper at en av de andre oppskriftene våre kanskje frister deg mer? Ta en titt her: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ og lykke til med bakingen 🙂

      • Eli

        Da bør det i opskriften stå smøkrem.

  • Brit

    Hvorfor synker kaken ned på midten,den var så fin , så detter den ned på midten 😳

    • Cecilie,

      Hei Brit! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Hvis kaken faller ned i midten kan det være at den er tatt ut for tidlig. Midten blir ferdig sist, så et tips er å bruke en kakepinne i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Den skal komme ut helt ren. Senk gjerne temperaturen i ovnen når du ser at kaken begynner å løsne fra kanten av formen, og stek til ferdig på lavere temperatur. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Karen

    er en porsjon beregnet til 2 lag kake eller kunn 1??😊

    • Cecilie,

      Hei Karen! En porsjon er beregnet på en kake som du deler i to, slik du ser på bildet. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Siren

    Kaken falt i smak, men ble ikke spist opp. Kan den fryses?

    • Cecilie,

      Hei Siren! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • Bente

    Denne var enkel og falt i smak hos alle, fra 8 år til 70 år. Kommer å lage denne mange ganger 😊

    • Cecilie,

      Så godt å høre, Bente! Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen på oppskriften vår, og lykke til med bakingen fremover! 🙂

  • Solveig

    Kjempegod kake, denne fikk bein å gå på hos meg 😊

    • Cecilie,

      Så godt å høre, Solveig! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Beate

    Lett å lage og veldig god!

    • Cecilie,

      Herlig å høre at kaken faller i smak, Beate! God bakelyst til deg, og god sommer! 🙂

  • Monica Næss

    Oppskriften ser fin ut tro på denne…

    • Cecilie,

      Takk for at du lar det inspirere av oppskriften vår, Monica! Håper kakebakingen ble vellykket, og god sommer til deg 🙂

  • Morgan

    Super god kake, men kan smuldre litt opp i topplokket nårkaken deles, derfor er det en fordel å la kaken avkjøle seg før den deles. Jeg blander litt jordbær syltetøy inni sjokolade kremen i laget i midten, da får kaken en frisk smak og sjokolade kremen blir ikke så dominerende, Alle liker vel jordbær og sjokolade 🙂

    • Cecilie,

      Så hyggelig at oppskriften faller i smak, Morgan! Det høres nydelig ut med din vri på denne sjokoladekaken, og takk for tipset om å deling. Enig i at de fleste liker jordbær og sjokolade. God sommer til deg! 🙂

  • Hild

    Hvor mye smør i fyllet

    • Cecilie,

      Hei Hild! Det er 250 gram Melange i sjokoladekremen i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Cecilie M.

    For mye melange smak. Falt ikke i smak her.

  • JENNY ELISE

    var helt ok

    • Cecilie,

      Takk for tilbakemeldingen, Jenny Elise! Vi har mange kakeoppskrifter, så kanskje du vil prøve en av de andre for å bli enda mer fornøyd? Lykke til! 🙂 https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/

  • Anonym

    Denne kake oppskriften var helt forferdelig, den bare smuldrer opp når man skal kutte i den og det ødela dagen min så folkens aldri bruk denne oppskriften og kast bort tiden deres!!!!

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Ikke lett å si akkurat hva som gikk galt. Vi hjelper deg gjerne hvis du forteller oss mer, eller kanskje du vil prøve en av de andre oppskriftene våre isteden? https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Ellen

    Kaken ble veldig god. 🙂 Brukte kefir i stedet for melk, synes kakene blir saftigere da. Brukte også ca 100 gram mindre margarin i kremen slik at ikke smørsmaken ble for dominerende.

    • Cecilie,

      Hei Ellen! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og takk for gode tips om kefir og mindre margarin. God bakelyst til deg 😊

  • Simon

    Fytti, den kremen var grusom. Smaker rent smør. Kaka er ok. Lag din egen krem, så slipper du å ødelegge kaka. Den ble kastet etter ett stykke. Er du derimot glad i fett og ønsker et tjukt fettbelegg rundt i hele munnen, så er den perfekt.

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak, Simon. Håper du lar deg friste an noen av de andre kakeoppskriftene våre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

    • Kine

      Er enig i at kremen smakte mest fett men barna likte den.

      • Cecilie,

        Hei Kine! Det var leit å høre at baksten ikke falt helt i smak hos deg. Smaken er jo som kjent veldig forskjellig, så godt å høre at barna likte kaken! Lykke til med bakingen i høst 🙂

  • Frode Pedersen

    Denne var grusom. Gjort til punkt og prikk, styr unna.

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket, Frode. Det er ikke godt å si hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du deler, og vil prøve igjen. Kanskje en av de andre 60 oppskriftene våre frister mer: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Edle

    Den ble veldig god, men jeg lurer på om det skal være smørkrem i kjøkkenmaskin, eller glasur i gryte?

    • Cecilie,

      Hei Edle! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Både smørkrem og glasur kan du lage i kjøkkenmaskin, helst en med åpen bolle og visp, og ikke en variant med lukket kammer. Du skal ikke bruke gryte på glasuren. Lykke til! 🙂

  • Hvor stor blir den?

    Hvor stor blir den, altså i høyden?

    • Cecilie,

      Hei! Kaken blir cirka 6 centimeter høy. Lykke til! 🙂

      • Elise

        Bare 6 cm ferdig stekt?

        • Cecilie,

          Ja, og med fyll blir den selvsagt høyere. Lykke til! 🙂

  • Ronny

    Ikke la smøret smelte. Da ble glasuren veldig flytende… men tok den i kjøleskapet 15 minutter og vipps var den good to go!

    • Cecilie,

      Det stemmer, Ronny! Sjokoladekremen skal bare piskes og røres sammen. Kos deg med bakingen 🙂

  • Svein

    Denne gikk i søpla før jeg gadd å fylle den. Tung og kladdete.

    • Cecilie,

      Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Fortell oss gjerne hva som gikk galt, så skal vi prøve å hjelpe deg. God mandag videre 🙂

  • Linn

    Hei!

    Må man bruke to ulike typer kakao? ☺️
    Gleder meg til å prøve 😁
    Mvh Linn

    • Cecilie,

      Hei Linn! Nei, det trenger du ikke, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂

      • Aruj

        Det er dårlig med tips om romtempererte ingredienser. F eks eggene. Røra mi skilte seg før jeg tilsatte de tørre ingrediensene og melka

        • Cecilie,

          Hei Aruj! Det var leit å høre at røren skilte seg. Det skal ikke være nødvendig å benytte romtempererte egg i denne oppskriften, men vi anbefaler vi å blande ingrediensene litt og litt av gangen, for å hindre skilt røre. Lykke til! 😊

  • Kristine

    Utrolig god og saftig! Har fått mye skryt av gjengen. Stekte kaken i 26 cm kakeform på 40 minutter. Kommer til å lage denne igjen 🫡

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du får skryt for kaken din, Kristine! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til neste gang du baker denne 🙂

  • Svein

    Falt ikke i smak hos oss. Blei for mye smør smak.

    • Cecilie,

      Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak. Håper du kan la deg inspirere av noen av de andre oppskriftene våre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 😊

    • Frode Pedersen

      Ja helt enig, forferdelig

  • Tuva

    Den faller i god smak og veldig enkel prøv den😊

    • Cecilie,

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Tuva! Vi setter stor pris på å høre at oppskriftene våre faller i smak. Lykke til med bakingen 🙂

  • Sondre Flateberg Trættebø

    Utrolig god kake, og superlett å lage! Jeg elsker denne kaken, lager den sikkert et par ganger i mnd.

    • Cecilie,

      Du er en superbaker, Sondre! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Lykke til med bakingen 😊

  • Björg

    Nydelig kake og lett å lage. Klubben elsket den

    • Cecilie,

      Det var hyggelig å høre at klubben elsket den, Bjørg! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊

  • Elida

    Veldig enkel og følge💗

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Elida! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Siv

    Nydelig kake som er blitt favoritt 💝

    • Cecilie,

      Herlig å høre at denne sjokoladekaken er din favoritt, Siv! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂

  • Marie

    Veldig god og søt lagde den til morsdag

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at dette ble morsdagskake, Maria! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Monica

    Idag har jeg laget denne kaken å fulgt o
    Oppskriften til punkt å prikke ,den var utrolig tørr å veldig tam ,kremen var helt grei men kunne vært litt mere smak . Lager nok ikke denne igjen .

    • Cecilie,

      Hei Monica! Det var leit å høre at oppskriften ikke var helt vellykket. Et tips for å få mer smak er å bruke sterkere kakao. Ellers håper vi du lar deg inspirere av alle de andre oppskriftene våre, og kanskje finner en du liker bedre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Sandra

    Må man bruke kaffe i kremen??

    • Cecilie,

      Hei Sandra! Nei, det er valgfritt, og du kan erstatte de 5 ss kaffe med annen væske, for eksempel vann. Lykke til! 🙂

  • Nora Aleksandra Amundsen

    Ser så god ut har tenkt til å lage den til morsdag😊

    • Cecilie,

      Hei Nora! Det synes vi er en veldig god idé! Lykke til med bakingen og morsdagen 🙂

  • Elise

    Denne kaka er supergod! Et tips: ha i vaniljefyll! Og sjokoladekrem oppå toppen av kaka. Kjempegodt!

    • Cecilie,

      Så koselig at du synes kaken er supergod, Elise! Det setter vi stor pris på at du deler. Tusen takk for tips om vaniljefyll, det høres nydelig ut. Lykke til med kakebakingen 🙂

  • Arild

    Bruker du mindre diameter kakeform må steketiden økes.

    • Cecilie,

      Ja, det stemmer, Arild! Lykke til med bakingen 🙂

  • Eloise

    Det var en kjempe god oppskrift og jeg har brukt den mange ganger og alle har syns den var god

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og andre, Eloise! God bakelyst! 😊

  • Lina

    Hei! Kaken ble ganske rå! Selvom oppskriften ble følgt nøyaktig og det er ingen problem med ovnen! Skikkelig skuffende. Men ser det er flere som sier det samme med at kaken ikke ble noe god. Ubrukelig oppskrift.

    • Cecilie,

      Hei Lina! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har testet og justert oppskriften, og den skulle være i orden nå. Lykke til hvis du prøver igjen! 😊

      • Randi

        Er det den justerte oppskriften vi ser her? Eller er dette den opprinnelige?

        • Cecilie,

          Hei Randi! Det er den justerte oppskriften som ligger her. God bakelyst! 🙂

  • Linn

    Kan man bruke meierismør i stedet for melange?

    • Cecilie

      Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • Maja

    Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊

      Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞

  • Line

    Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt

    • sorsig

      Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!

    • Anne Cathrine

      Hei Line!
      Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞

  • Lena Wivecka Jansson

    Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin

    • sorsig

      Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂

  • Susanne

    Hvor stor form er denne kakerøren til?

    • Karina

      Hei Susanne,
      Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!

  • Sara

    Skal man smelte Melange?

    • Karina

      Hei Sara,

      Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.

      • thor-boye

        Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.