Saftig sjokoladekake i rund form
Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme. Ha bakepapir i bunnen av springformen (24-26 cm i diameter) og smør kantene med Melange.
2. Del romtemperert Melange i terninger og ha i bakebollen sammen med sukker. Bland godt sammen, til en lys og porøs masse. Bruk gjerne håndmikser eller kjøkkenmaskin.
3. Tilsett eggene, ett og ett av gangen. Bland god før nytt egg tilsettes.
4. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Tilsett det tørre vekselvis med melk. Begynn og avslutt med melblandingen.
Tips!
Bland bare nok til at kakerøren er jevn og uten klumper. Hvis du jobber for mye med kakerøren kan kaken bli tørr.
6. Hell kakerøren i kakeformen. Stek sjokoladekaken, på rist midt i ovnen, i 40-45 minutter. Stikk kaken med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden. Når pinnen er ren, er kaken ferdig stekt. Avkjøl på rist.
7. Mens kaken avkjøles, kan du lage sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
1. Pisk romtemperert Melange og melis godt sammen.
2. Tilsett vaniljesukker, kakao og kaffe.
3. Rør godt sammen til du har en jevn og fin krem.
4. Del kaken i to lag. Smør et lag sjokoladekrem på bunnen og legg deretter på lokket. Fordel resten av kremen på toppen og rundt på sidene. Kaken pyntes etter eget ønske.
Hei.
Enkel oppskrift men kaka sprakk» opp…. Den hadde stått så lenge som oppskrifta sa i ovnen.
Hei Lotte! Så leit å høre at baksten ikke ble helt som den skulle. Håper smaken var god likevel. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂
Del to. Skjokolade krem laging burde vært mer utfylt med hvor mye av hvert
Hei Per Erik! Mengde og ingredienser til sjokoladekremen står til venstre i oppskriften. Lykke til med bakingen 🙂
Så nydelig sjokolade kake på enkle ingredienser
Skal prøve å tilsette bringebær i kremen..ev litt sitron..
Hei Anne Gro! Takk for hyggelig tilbakemelding, og flott at du synes kaken smaker nydelig. Det høres godt ut med bringebær eller sitron i kremen, det må vi prøve selv en dag. God bakelyst! 🙂
Leste noen kommentarene før jeg bakte om at sjokoladekremen smakte for mye smør så jeg lagde en vri og tilsatt mint essens, det ble suksess. Tror aldri jeg har spist en så god sjokoladekake og etter at den hadde stått en stund i kjøleskapet ble den mer saftig. Synes oppskriften var veldig god, den ble høy og fin, men trengte ti minutter med enn anbefalt, altså 55 min på 180g.
Så hyggelig tilbakemelding å få, Randi! Vi setter stor pris på å høre at kaken ble vellykket og god, og at du fant din egen vri på oppskriften. Det høres nydelig ut med mintsmak. Kos deg med bakingen 🙂
Det var slt formye smørsmak i fyllet !Det var ikke godt !Kaken trenkte mer tid i ovnen og den var ikke god og dele .Ellers var smaken god på selve kaken .Dere må få en annen opskrift på fyllet!
Hei Eli! Takk for din tilbakemelding. Det var hyggelig å høre at du likte smaken, og leit å høre at ikke alt ved baksten ble helt vellykket. Takk for innspill til endringer i oppskriften. Vi tar det med oss i videre planlegging. Lykke til med bakingen! 🙂
Jeg har bakt i over 40 år. Også diverse sjokoladekaker. Og følger oppskrifter nøye! Denne kaken ble veldig seint stekt (joda, jeg hadde korrekt temperatur), den falt totalt fra hverandre ved deling (kaken var da kald) og jeg klarte så vidt å redde såpass at jeg fikk tre halve kaker oppå hverandre. Hvis du ikke har prøvd denne før, så HOLD DEG UNNA! Og jeg trenger ikke noe «så leit at du ikke er fornøyd»- svar. Oppskriften gir en kakebunn som veldig lett faller fra hverandre!!
Hei Astri! Takk for din tilbakemelding. Vi får mange ulike kommentarer om denne kakeoppskriften, noen er fornøyde og andre ikke. Akkurat hva som er årsaken er ikke godt å si, men det viktigste er at alle finner noe de trives med, så kanskje du lar deg friste av en av våre andre kakeoppskrifter isteden: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
Kjempegod kake men smørkremen smakte bare smår. Vil lage den igjen men med annen krem. Den trengte 60 min, var lett å dele og kjempesaftig.
Hei Liv-Marie! Så hyggelig at du synes kaken er kjempegod, det setter vi stor pris på å høre. Flott at du finner din egen løsning med en annen krem. Det smaker sikkert nydelig, og det viktigste er at alle finner noe som passer for seg. God bakelyst! 😊
For mye smørsmak i fyllet.
Usmakelig
Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak. Noen liker smørsmaken, mens andre foretrekker en annen type kake, og kanskje du finner andre oppskrifter som frister mer her: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
Byttet ut melange med tine meierismør, ble en av de beste kakene jeg har spist. 🤩
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, og at du fant din egen vri på den, Kjetil! Vi synes selvfølgelig at kaken smaker aller best med Melange, men det viktigste er at alle finner det som passer best for seg. Lykke til med bakingen 🙂
Alt for mye smør i sjokoladekremen! Smakte bare smør
Hei Eli! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt som forventet. Kremen er en fast smørkrem, og for noen smaker denne nydelig, mens andre foretrekker mindre smørsmak. Det er litt smak og behag, og vi håper at en av de andre oppskriftene våre kanskje frister deg mer? Ta en titt her: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ og lykke til med bakingen 🙂
Da bør det i opskriften stå smøkrem.
Hvorfor synker kaken ned på midten,den var så fin , så detter den ned på midten 😳
Hei Brit! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Hvis kaken faller ned i midten kan det være at den er tatt ut for tidlig. Midten blir ferdig sist, så et tips er å bruke en kakepinne i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Den skal komme ut helt ren. Senk gjerne temperaturen i ovnen når du ser at kaken begynner å løsne fra kanten av formen, og stek til ferdig på lavere temperatur. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂
er en porsjon beregnet til 2 lag kake eller kunn 1??😊
Hei Karen! En porsjon er beregnet på en kake som du deler i to, slik du ser på bildet. Lykke til med bakingen! 🙂
Kaken falt i smak, men ble ikke spist opp. Kan den fryses?
Hei Siren! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂
Denne var enkel og falt i smak hos alle, fra 8 år til 70 år. Kommer å lage denne mange ganger 😊
Så godt å høre, Bente! Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen på oppskriften vår, og lykke til med bakingen fremover! 🙂
Kjempegod kake, denne fikk bein å gå på hos meg 😊
Så godt å høre, Solveig! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 🙂
Lett å lage og veldig god!
Herlig å høre at kaken faller i smak, Beate! God bakelyst til deg, og god sommer! 🙂
Oppskriften ser fin ut tro på denne…
Takk for at du lar det inspirere av oppskriften vår, Monica! Håper kakebakingen ble vellykket, og god sommer til deg 🙂
Super god kake, men kan smuldre litt opp i topplokket nårkaken deles, derfor er det en fordel å la kaken avkjøle seg før den deles. Jeg blander litt jordbær syltetøy inni sjokolade kremen i laget i midten, da får kaken en frisk smak og sjokolade kremen blir ikke så dominerende, Alle liker vel jordbær og sjokolade 🙂
Så hyggelig at oppskriften faller i smak, Morgan! Det høres nydelig ut med din vri på denne sjokoladekaken, og takk for tipset om å deling. Enig i at de fleste liker jordbær og sjokolade. God sommer til deg! 🙂
Hvor mye smør i fyllet
Hei Hild! Det er 250 gram Melange i sjokoladekremen i denne oppskriften. Lykke til! 🙂
For mye melange smak. Falt ikke i smak her.
Hei Cecilie! Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak. Kanskje en av de andre kakeoppskriftene frister deg mer: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
var helt ok
Takk for tilbakemeldingen, Jenny Elise! Vi har mange kakeoppskrifter, så kanskje du vil prøve en av de andre for å bli enda mer fornøyd? Lykke til! 🙂 https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/
Denne kake oppskriften var helt forferdelig, den bare smuldrer opp når man skal kutte i den og det ødela dagen min så folkens aldri bruk denne oppskriften og kast bort tiden deres!!!!
Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Ikke lett å si akkurat hva som gikk galt. Vi hjelper deg gjerne hvis du forteller oss mer, eller kanskje du vil prøve en av de andre oppskriftene våre isteden? https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
Kaken ble veldig god. 🙂 Brukte kefir i stedet for melk, synes kakene blir saftigere da. Brukte også ca 100 gram mindre margarin i kremen slik at ikke smørsmaken ble for dominerende.
Hei Ellen! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og takk for gode tips om kefir og mindre margarin. God bakelyst til deg 😊
Fytti, den kremen var grusom. Smaker rent smør. Kaka er ok. Lag din egen krem, så slipper du å ødelegge kaka. Den ble kastet etter ett stykke. Er du derimot glad i fett og ønsker et tjukt fettbelegg rundt i hele munnen, så er den perfekt.
Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak, Simon. Håper du lar deg friste an noen av de andre kakeoppskriftene våre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
Er enig i at kremen smakte mest fett men barna likte den.
Hei Kine! Det var leit å høre at baksten ikke falt helt i smak hos deg. Smaken er jo som kjent veldig forskjellig, så godt å høre at barna likte kaken! Lykke til med bakingen i høst 🙂
Denne var grusom. Gjort til punkt og prikk, styr unna.
Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket, Frode. Det er ikke godt å si hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du deler, og vil prøve igjen. Kanskje en av de andre 60 oppskriftene våre frister mer: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
Den ble veldig god, men jeg lurer på om det skal være smørkrem i kjøkkenmaskin, eller glasur i gryte?
Hei Edle! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Både smørkrem og glasur kan du lage i kjøkkenmaskin, helst en med åpen bolle og visp, og ikke en variant med lukket kammer. Du skal ikke bruke gryte på glasuren. Lykke til! 🙂
Hvor stor blir den, altså i høyden?
Hei! Kaken blir cirka 6 centimeter høy. Lykke til! 🙂
Bare 6 cm ferdig stekt?
Ja, og med fyll blir den selvsagt høyere. Lykke til! 🙂
Ikke la smøret smelte. Da ble glasuren veldig flytende… men tok den i kjøleskapet 15 minutter og vipps var den good to go!
Det stemmer, Ronny! Sjokoladekremen skal bare piskes og røres sammen. Kos deg med bakingen 🙂
Denne gikk i søpla før jeg gadd å fylle den. Tung og kladdete.
Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Fortell oss gjerne hva som gikk galt, så skal vi prøve å hjelpe deg. God mandag videre 🙂
Hei!
Må man bruke to ulike typer kakao? ☺️
Gleder meg til å prøve 😁
Mvh Linn
Hei Linn! Nei, det trenger du ikke, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂
Det er dårlig med tips om romtempererte ingredienser. F eks eggene. Røra mi skilte seg før jeg tilsatte de tørre ingrediensene og melka
Hei Aruj! Det var leit å høre at røren skilte seg. Det skal ikke være nødvendig å benytte romtempererte egg i denne oppskriften, men vi anbefaler vi å blande ingrediensene litt og litt av gangen, for å hindre skilt røre. Lykke til! 😊
Utrolig god og saftig! Har fått mye skryt av gjengen. Stekte kaken i 26 cm kakeform på 40 minutter. Kommer til å lage denne igjen 🫡
Så hyggelig at du får skryt for kaken din, Kristine! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til neste gang du baker denne 🙂
Falt ikke i smak hos oss. Blei for mye smør smak.
Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak. Håper du kan la deg inspirere av noen av de andre oppskriftene våre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 😊
Ja helt enig, forferdelig
Den faller i god smak og veldig enkel prøv den😊
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Tuva! Vi setter stor pris på å høre at oppskriftene våre faller i smak. Lykke til med bakingen 🙂
Utrolig god kake, og superlett å lage! Jeg elsker denne kaken, lager den sikkert et par ganger i mnd.
Du er en superbaker, Sondre! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Lykke til med bakingen 😊
Nydelig kake og lett å lage. Klubben elsket den
Det var hyggelig å høre at klubben elsket den, Bjørg! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊
Veldig enkel og følge💗
Så hyggelig å høre, Elida! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂
Nydelig kake som er blitt favoritt 💝
Herlig å høre at denne sjokoladekaken er din favoritt, Siv! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂
Veldig god og søt lagde den til morsdag
Så hyggelig å høre at dette ble morsdagskake, Maria! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂
Idag har jeg laget denne kaken å fulgt o
Oppskriften til punkt å prikke ,den var utrolig tørr å veldig tam ,kremen var helt grei men kunne vært litt mere smak . Lager nok ikke denne igjen .
Hei Monica! Det var leit å høre at oppskriften ikke var helt vellykket. Et tips for å få mer smak er å bruke sterkere kakao. Ellers håper vi du lar deg inspirere av alle de andre oppskriftene våre, og kanskje finner en du liker bedre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂
Må man bruke kaffe i kremen??
Hei Sandra! Nei, det er valgfritt, og du kan erstatte de 5 ss kaffe med annen væske, for eksempel vann. Lykke til! 🙂
Ser så god ut har tenkt til å lage den til morsdag😊
Hei Nora! Det synes vi er en veldig god idé! Lykke til med bakingen og morsdagen 🙂
Denne kaka er supergod! Et tips: ha i vaniljefyll! Og sjokoladekrem oppå toppen av kaka. Kjempegodt!
Så koselig at du synes kaken er supergod, Elise! Det setter vi stor pris på at du deler. Tusen takk for tips om vaniljefyll, det høres nydelig ut. Lykke til med kakebakingen 🙂
Bruker du mindre diameter kakeform må steketiden økes.
Ja, det stemmer, Arild! Lykke til med bakingen 🙂
Det var en kjempe god oppskrift og jeg har brukt den mange ganger og alle har syns den var god
Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og andre, Eloise! God bakelyst! 😊
Hei! Kaken ble ganske rå! Selvom oppskriften ble følgt nøyaktig og det er ingen problem med ovnen! Skikkelig skuffende. Men ser det er flere som sier det samme med at kaken ikke ble noe god. Ubrukelig oppskrift.
Hei Lina! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har testet og justert oppskriften, og den skulle være i orden nå. Lykke til hvis du prøver igjen! 😊
Er det den justerte oppskriften vi ser her? Eller er dette den opprinnelige?
Hei Randi! Det er den justerte oppskriften som ligger her. God bakelyst! 🙂
Kan man bruke meierismør i stedet for melange?
Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂
Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade
Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊
Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.
Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞
Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt
Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!
Hei Line!
Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞
Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin
Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂
Hvor stor form er denne kakerøren til?
Hei Susanne,
Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!
Skal man smelte Melange?
Hei Sara,
Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.
Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.