Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

180 g Melange
250 g sukker
3 stk egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl melk

Sjokoladekrem

250 gram Melange
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe, kokt
2 ss bakekakao

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Ronny

    Ikke la smøret smelte. Da ble glasuren veldig flytende… men tok den i kjøleskapet 15 minutter og vipps var den good to go!

    • Cecilie,

      Det stemmer, Ronny! Sjokoladekremen skal bare piskes og røres sammen. Kos deg med bakingen 🙂

  • Svein

    Denne gikk i søpla før jeg gadd å fylle den. Tung og kladdete.

    • Cecilie,

      Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Fortell oss gjerne hva som gikk galt, så skal vi prøve å hjelpe deg. God mandag videre 🙂

  • Linn

    Hei!

    Må man bruke to ulike typer kakao? ☺️
    Gleder meg til å prøve 😁
    Mvh Linn

    • Cecilie,

      Hei Linn! Nei, det trenger du ikke, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂

  • Kristine

    Utrolig god og saftig! Har fått mye skryt av gjengen. Stekte kaken i 26 cm kakeform på 40 minutter. Kommer til å lage denne igjen 🫡

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du får skryt for kaken din, Kristine! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til neste gang du baker denne 🙂

  • Svein

    Falt ikke i smak hos oss. Blei for mye smør smak.

  • Tuva

    Den faller i god smak og veldig enkel prøv den😊

    • Cecilie,

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Tuva! Vi setter stor pris på å høre at oppskriftene våre faller i smak. Lykke til med bakingen 🙂

  • Sondre Flateberg Trættebø

    Utrolig god kake, og superlett å lage! Jeg elsker denne kaken, lager den sikkert et par ganger i mnd.

    • Cecilie,

      Du er en superbaker, Sondre! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Lykke til med bakingen 😊

  • Björg

    Nydelig kake og lett å lage. Klubben elsket den

    • Cecilie,

      Det var hyggelig å høre at klubben elsket den, Bjørg! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊

  • Elida

    Veldig enkel og følge💗

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Elida! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Siv

    Nydelig kake som er blitt favoritt 💝

    • Cecilie,

      Herlig å høre at denne sjokoladekaken er din favoritt, Siv! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂

  • Marie

    Veldig god og søt lagde den til morsdag

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at dette ble morsdagskake, Maria! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Monica

    Idag har jeg laget denne kaken å fulgt o
    Oppskriften til punkt å prikke ,den var utrolig tørr å veldig tam ,kremen var helt grei men kunne vært litt mere smak . Lager nok ikke denne igjen .

    • Cecilie,

      Hei Monica! Det var leit å høre at oppskriften ikke var helt vellykket. Et tips for å få mer smak er å bruke sterkere kakao. Ellers håper vi du lar deg inspirere av alle de andre oppskriftene våre, og kanskje finner en du liker bedre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Sandra

    Må man bruke kaffe i kremen??

    • Cecilie,

      Hei Sandra! Nei, det er valgfritt, og du kan erstatte de 5 ss kaffe med annen væske, for eksempel vann. Lykke til! 🙂

  • Nora Aleksandra Amundsen

    Ser så god ut har tenkt til å lage den til morsdag😊

    • Cecilie,

      Hei Nora! Det synes vi er en veldig god idé! Lykke til med bakingen og morsdagen 🙂

  • Elise

    Denne kaka er supergod! Et tips: ha i vaniljefyll! Og sjokoladekrem oppå toppen av kaka. Kjempegodt!

    • Cecilie,

      Så koselig at du synes kaken er supergod, Elise! Det setter vi stor pris på at du deler. Tusen takk for tips om vaniljefyll, det høres nydelig ut. Lykke til med kakebakingen 🙂

  • Arild

    Bruker du mindre diameter kakeform må steketiden økes.

    • Cecilie,

      Ja, det stemmer, Arild! Lykke til med bakingen 🙂

  • Eloise

    Det var en kjempe god oppskrift og jeg har brukt den mange ganger og alle har syns den var god

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og andre, Eloise! God bakelyst! 😊

  • Lina

    Hei! Kaken ble ganske rå! Selvom oppskriften ble følgt nøyaktig og det er ingen problem med ovnen! Skikkelig skuffende. Men ser det er flere som sier det samme med at kaken ikke ble noe god. Ubrukelig oppskrift.

    • Cecilie,

      Hei Lina! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har testet og justert oppskriften, og den skulle være i orden nå. Lykke til hvis du prøver igjen! 😊

      • Randi

        Er det den justerte oppskriften vi ser her? Eller er dette den opprinnelige?

        • Cecilie,

          Hei Randi! Det er den justerte oppskriften som ligger her. God bakelyst! 🙂

  • Linn

    Kan man bruke meierismør i stedet for melange?

    • Cecilie

      Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • Maja

    Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊

      Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞

  • Line

    Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt

    • sorsig

      Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!

    • Anne Cathrine

      Hei Line!
      Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞

  • Lena Wivecka Jansson

    Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin

    • sorsig

      Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂

  • Susanne

    Hvor stor form er denne kakerøren til?

    • Karina

      Hei Susanne,
      Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!

  • Sara

    Skal man smelte Melange?

    • Karina

      Hei Sara,

      Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.

      • thor-boye

        Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.