Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

180 g Melange
250 g sukker
3 stk egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl melk

Sjokoladekrem

250 gram Melange
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe, kokt
2 ss bakekakao

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Linn

    Kan man bruke meierismør i stedet for melange?

    • Cecilie

      Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • Maja

    Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊

      Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞

  • Line

    Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt

    • sorsig

      Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!

    • Anne Cathrine

      Hei Line!
      Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞

  • Lena Wivecka Jansson

    Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin

    • sorsig

      Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂

  • Susanne

    Hvor stor form er denne kakerøren til?

    • Karina

      Hei Susanne,
      Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!

  • Sara

    Skal man smelte Melange?

    • Karina

      Hei Sara,

      Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.

      • thor-boye

        Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.