Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

180 g Melange
250 g sukker
3 stk egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl melk

Sjokoladekrem

250 gram Melange
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe, kokt
2 ss bakekakao

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Solveig

    Kjempegod kake, denne fikk bein å gå på hos meg 😊

    • Cecilie,

      Så godt å høre, Solveig! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Beate

    Lett å lage og veldig god!

    • Cecilie,

      Herlig å høre at kaken faller i smak, Beate! God bakelyst til deg, og god sommer! 🙂

  • Monica Næss

    Oppskriften ser fin ut tro på denne…

    • Cecilie,

      Takk for at du lar det inspirere av oppskriften vår, Monica! Håper kakebakingen ble vellykket, og god sommer til deg 🙂

  • Morgan

    Super god kake, men kan smuldre litt opp i topplokket nårkaken deles, derfor er det en fordel å la kaken avkjøle seg før den deles. Jeg blander litt jordbær syltetøy inni sjokolade kremen i laget i midten, da får kaken en frisk smak og sjokolade kremen blir ikke så dominerende, Alle liker vel jordbær og sjokolade 🙂

    • Cecilie,

      Så hyggelig at oppskriften faller i smak, Morgan! Det høres nydelig ut med din vri på denne sjokoladekaken, og takk for tipset om å deling. Enig i at de fleste liker jordbær og sjokolade. God sommer til deg! 🙂

  • Hild

    Hvor mye smør i fyllet

    • Cecilie,

      Hei Hild! Det er 250 gram Melange i sjokoladekremen i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Cecilie M.

    For mye melange smak. Falt ikke i smak her.

  • JENNY ELISE

    var helt ok

    • Cecilie,

      Takk for tilbakemeldingen, Jenny Elise! Vi har mange kakeoppskrifter, så kanskje du vil prøve en av de andre for å bli enda mer fornøyd? Lykke til! 🙂 https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/

  • Anonym

    Denne kake oppskriften var helt forferdelig, den bare smuldrer opp når man skal kutte i den og det ødela dagen min så folkens aldri bruk denne oppskriften og kast bort tiden deres!!!!

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Ikke lett å si akkurat hva som gikk galt. Vi hjelper deg gjerne hvis du forteller oss mer, eller kanskje du vil prøve en av de andre oppskriftene våre isteden? https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Ellen

    Kaken ble veldig god. 🙂 Brukte kefir i stedet for melk, synes kakene blir saftigere da. Brukte også ca 100 gram mindre margarin i kremen slik at ikke smørsmaken ble for dominerende.

    • Cecilie,

      Hei Ellen! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og takk for gode tips om kefir og mindre margarin. God bakelyst til deg 😊

  • Simon

    Fytti, den kremen var grusom. Smaker rent smør. Kaka er ok. Lag din egen krem, så slipper du å ødelegge kaka. Den ble kastet etter ett stykke. Er du derimot glad i fett og ønsker et tjukt fettbelegg rundt i hele munnen, så er den perfekt.

  • Frode Pedersen

    Denne var grusom. Gjort til punkt og prikk, styr unna.

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket, Frode. Det er ikke godt å si hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du deler, og vil prøve igjen. Kanskje en av de andre 60 oppskriftene våre frister mer: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Edle

    Den ble veldig god, men jeg lurer på om det skal være smørkrem i kjøkkenmaskin, eller glasur i gryte?

    • Cecilie,

      Hei Edle! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Både smørkrem og glasur kan du lage i kjøkkenmaskin, helst en med åpen bolle og visp, og ikke en variant med lukket kammer. Du skal ikke bruke gryte på glasuren. Lykke til! 🙂

  • Hvor stor blir den?

    Hvor stor blir den, altså i høyden?

    • Cecilie,

      Hei! Kaken blir cirka 6 centimeter høy. Lykke til! 🙂

      • Elise

        Bare 6 cm ferdig stekt?

        • Cecilie,

          Ja, og med fyll blir den selvsagt høyere. Lykke til! 🙂

  • Ronny

    Ikke la smøret smelte. Da ble glasuren veldig flytende… men tok den i kjøleskapet 15 minutter og vipps var den good to go!

    • Cecilie,

      Det stemmer, Ronny! Sjokoladekremen skal bare piskes og røres sammen. Kos deg med bakingen 🙂

  • Svein

    Denne gikk i søpla før jeg gadd å fylle den. Tung og kladdete.

    • Cecilie,

      Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Fortell oss gjerne hva som gikk galt, så skal vi prøve å hjelpe deg. God mandag videre 🙂

  • Linn

    Hei!

    Må man bruke to ulike typer kakao? ☺️
    Gleder meg til å prøve 😁
    Mvh Linn

    • Cecilie,

      Hei Linn! Nei, det trenger du ikke, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂

      • Aruj

        Det er dårlig med tips om romtempererte ingredienser. F eks eggene. Røra mi skilte seg før jeg tilsatte de tørre ingrediensene og melka

        • Cecilie,

          Hei Aruj! Det var leit å høre at røren skilte seg. Det skal ikke være nødvendig å benytte romtempererte egg i denne oppskriften, men vi anbefaler vi å blande ingrediensene litt og litt av gangen, for å hindre skilt røre. Lykke til! 😊

  • Kristine

    Utrolig god og saftig! Har fått mye skryt av gjengen. Stekte kaken i 26 cm kakeform på 40 minutter. Kommer til å lage denne igjen 🫡

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du får skryt for kaken din, Kristine! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til neste gang du baker denne 🙂

  • Svein

    Falt ikke i smak hos oss. Blei for mye smør smak.

    • Cecilie,

      Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak. Håper du kan la deg inspirere av noen av de andre oppskriftene våre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 😊

    • Frode Pedersen

      Ja helt enig, forferdelig

  • Tuva

    Den faller i god smak og veldig enkel prøv den😊

    • Cecilie,

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Tuva! Vi setter stor pris på å høre at oppskriftene våre faller i smak. Lykke til med bakingen 🙂

  • Sondre Flateberg Trættebø

    Utrolig god kake, og superlett å lage! Jeg elsker denne kaken, lager den sikkert et par ganger i mnd.

    • Cecilie,

      Du er en superbaker, Sondre! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Lykke til med bakingen 😊

  • Björg

    Nydelig kake og lett å lage. Klubben elsket den

    • Cecilie,

      Det var hyggelig å høre at klubben elsket den, Bjørg! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊

  • Elida

    Veldig enkel og følge💗

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Elida! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Siv

    Nydelig kake som er blitt favoritt 💝

    • Cecilie,

      Herlig å høre at denne sjokoladekaken er din favoritt, Siv! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂

  • Marie

    Veldig god og søt lagde den til morsdag

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at dette ble morsdagskake, Maria! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Monica

    Idag har jeg laget denne kaken å fulgt o
    Oppskriften til punkt å prikke ,den var utrolig tørr å veldig tam ,kremen var helt grei men kunne vært litt mere smak . Lager nok ikke denne igjen .

    • Cecilie,

      Hei Monica! Det var leit å høre at oppskriften ikke var helt vellykket. Et tips for å få mer smak er å bruke sterkere kakao. Ellers håper vi du lar deg inspirere av alle de andre oppskriftene våre, og kanskje finner en du liker bedre: https://mills.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • Sandra

    Må man bruke kaffe i kremen??

    • Cecilie,

      Hei Sandra! Nei, det er valgfritt, og du kan erstatte de 5 ss kaffe med annen væske, for eksempel vann. Lykke til! 🙂

  • Nora Aleksandra Amundsen

    Ser så god ut har tenkt til å lage den til morsdag😊

    • Cecilie,

      Hei Nora! Det synes vi er en veldig god idé! Lykke til med bakingen og morsdagen 🙂

  • Elise

    Denne kaka er supergod! Et tips: ha i vaniljefyll! Og sjokoladekrem oppå toppen av kaka. Kjempegodt!

    • Cecilie,

      Så koselig at du synes kaken er supergod, Elise! Det setter vi stor pris på at du deler. Tusen takk for tips om vaniljefyll, det høres nydelig ut. Lykke til med kakebakingen 🙂

  • Arild

    Bruker du mindre diameter kakeform må steketiden økes.

    • Cecilie,

      Ja, det stemmer, Arild! Lykke til med bakingen 🙂

  • Eloise

    Det var en kjempe god oppskrift og jeg har brukt den mange ganger og alle har syns den var god

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og andre, Eloise! God bakelyst! 😊

  • Lina

    Hei! Kaken ble ganske rå! Selvom oppskriften ble følgt nøyaktig og det er ingen problem med ovnen! Skikkelig skuffende. Men ser det er flere som sier det samme med at kaken ikke ble noe god. Ubrukelig oppskrift.

    • Cecilie,

      Hei Lina! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har testet og justert oppskriften, og den skulle være i orden nå. Lykke til hvis du prøver igjen! 😊

      • Randi

        Er det den justerte oppskriften vi ser her? Eller er dette den opprinnelige?

        • Cecilie,

          Hei Randi! Det er den justerte oppskriften som ligger her. God bakelyst! 🙂

  • Linn

    Kan man bruke meierismør i stedet for melange?

    • Cecilie

      Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • Maja

    Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊

      Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.

    • Anne Cathrine

      Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞

  • Line

    Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt

    • sorsig

      Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!

    • Anne Cathrine

      Hei Line!
      Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞

  • Lena Wivecka Jansson

    Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin

    • sorsig

      Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂

  • Susanne

    Hvor stor form er denne kakerøren til?

    • Karina

      Hei Susanne,
      Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!

  • Sara

    Skal man smelte Melange?

    • Karina

      Hei Sara,

      Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.

      • thor-boye

        Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.