Stekt skrei med chorizo og sellerirotmos
Fra januar til april er skreien i sesong. Den kommer svømmende fra Barentshavet og har derfor ekstra muskler og mer fasthet i kjøttet, noe som gjør den helt unik på smak og konsistens. Skreien har en nesten søtlig smak som gjør at salt tilbehør som chorizo passer perfekt som tilbehør.
Ingredienser
Sellerirotmos
Skrei
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sellerirotmos
Skrei
1. Del skreien i porsjonsbiter. Dryss salt over fisken og la det trekke i 20 minutter. Skyll av saltet og tørk skreien med kjøkkenpapir.
2. Del chorizopølsen i små biter, cirka 0,5 x 0,5 centimeter.
3. Varm opp en stekepanne med 3 ss Flytende Melange på middels høy varme. Stek chorizopølsen gyllen i pannen, i cirka 3 minutter mens du rører i bitene med stekespaden.
4. Ha de stekte chorizobitene på en tallerken med kjøkkenpapir og la de renne av seg.
5. La fettet være igjen i stekepannen.
6. Om skreien har skinn, så legger du skinnsiden ned. Om den ikke har skinn velger du en side som får ligge i pannen hele steketiden.
7. Mens fisken steker på den ene siden øser du fett fra pannen over den med en skje med jevne mellomrom. Da får du god stekeskorpe med mye smak. Hvor lenge skreien må steke kommer an på tykkelsen, men rundt 4 minutter bør være tilstrekkelig. Fisken vil flake seg når den er ferdig.
8. Server den stekte skreien med de stekte chorizopølsene og sellerirotmosen.
Fikk dette servert i Kristiansund men da med klippfisk, smakte nydelig. Kunne tenkt meg noen granateplekjerner for å pynte og syrlighet men var fortreffelig uten 😊😊
Hei Knut Roger! Det høres nydelig ut med klippfisk i denne retten. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til hvis du prøver oppskriften 🙂