Er du en av dem som synes vaflene smaker best når de er knasende sprø på utsiden og myke inni? Da bør du teste denne oppskriften. Her er det kombinasjonen av kaldt vann, natron og skummet kulturmelk som gir den riktige konsistensen. For at vaflene skal beholde sin knasende sprø overflate, bør vaflene hvile på en rist og ikke legges oppå hverandre etter steking. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.

Kommentarer

  • Ildri

    Hvor mange vafler blir 1 porsjon

    • Cecilie,

      Hei Ildri! Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater. Lykke til! 🙂

  • Mohamed Sharif Ali

    Takk for oppskrift ,skal prøve den

    • Cecilie

      Lykke til med vaflene, og god sommer til deg, Mohamed! 🙂

  • Andreas

    Dette ble dessverre de tristeste, seigeste, ikke-sprøeste vaflene jeg har laget. Fulgte oppskrift til punkt og prikke. Kanskje de skulle stått over natten?

    • Cecilie

      Hei Andreas! Det var leit å høre at vaflene ikke ble vellykkede. Røren skal ikke stå over natten, og aller best resultat får du hvis de stekes etter at røra har hvilt en halvtime. Det er viktig at vaflene ikke tildekkes etter steking. 🙂

  • Unni Hegrenes

    Kan disse fryses, eller blir de myke da?

    • Anne Cathrine

      Hei Unni! Du kan fint fryse alle typer vafler hvis du ønsker sprø vafler er de nok aller best når de er nystekte.

      Et tips til oppvarming etter frysing kan være å tine vaflene langsomt i kjøleskapet. Pakk deretter vaflene inn i et fuktig bakepapir og stek i ovnen på 150 grader noen få minutter. Det kan kanskje gi tilbake noe av den nystekte følelsen.
      Lykke til med vaflene 😊

  • Jorunn R Johansen

    Skal man dekke rømmevaflen , msom ligger på rist, med et håndkle?

    • Anne Cathrine

      Hei Jorunn! Det som skjer hvis du dekker til vaflene mens de fremdeles er varme, er at de blir myke. Det gjelder uansett hva slags vafler du lager. Så hvis du vil ha sprø vafler er det viktig å ikke dekke dem til. Lykke til med vaflene 😊

  • Magnus

    Kan man bruke vanlig melk?

    • Anne Cathrine

      Grunnen til at det er kulturmelk i denne oppskriften er at det hjelper natron å danne gasser som gjør vaflene ekstra gode. Når det er sagt så er det ikke noe i veien for å bruke vanlig melk, men da kan du gjerne doble mengden bakepulver og sløyfe natron. Lykke til med vaflene 😊

  • Frode

    Mye sukker HMMM 1 dl

    • Anne Cathrine

      Du kan selvsagt justere dette noe om ønskelig, eller bytte ut med andre alternativer. 🙂

  • Carmen

    Hei ser ikke hvor eggedosisen kommer inn i røren men mistenker at det skal blandes med alt det flytende?

    • sorsig

      Hei Carmen, du har helt rett 🙂 De andre flytende ingrediensene skal spes oppi eggedosisen. Deretter skal det tørre siktes inn i røren. Håper det var til hjelp!

  • André

    Jeg følger oppskriften, men røra blir så tykk, nesten ikke flytende. Er det riktig? Jeg har brukt denne oppskriften før og har spedd på med mer vann eller melk IG det har blitt godt, men kanskje den bare skulle være tykk?

    • Nils

      Legg på 2 dl ekstra lettmelk så blir det bra 🙂 Og dropp salt og kardemomme..

      • Elin

        Er det mulig å bytte deler av hvetemelet ut med grovere mel?

        • Cecilie

          Ja, det kan du gjerne gjøre, Elin, lykke til! 😊

  • Vaffelkongen

    Denne røren ligner mistenklig «Den perfekte vaffeloppskriften.» Eneste forskjell er at denne inneholder salt, sukker, vann og ikke helmelk. Smaker antakelig fortreffelig og absolutt verdt et forsøk.

  • Camilla

    Er skummet kulturmelk det samme som kefir? Bor i Hellas, så er ikke det samme som i Norge ..

    • bjørn dahl

      kefir er laget av helmelk

    • Karina

      Hei Camilla!
      Kefir kan brukes som erstatning for skummet kulturmelk 🙂 Vi håper det smaker!

  • Jorunn

    Hei, ønsker å lage sprø vafler men har ikke skummet kulturmelk. Blir de sprø med vanlig skummet melk, eller er det noen annen måte å få dem sprø på?

    • Erik

      Bytt ut all melken med farris så blir de sprø👍🏻

      • Karina

        Hei Erik,

        Takk for tips! Selv har jeg hørt om det fra nabolandene våres Finland og Sverige, men da med en blanding av skummet kulturmelk og farris. Her finnes nok mange varianter, ja 😊

    • Karina

      Hei Jorunn,

      Det har vi ikke prøvd. Du må gjerne gi oss tilbakemelding på hvordan dette blir.
      Håper det smaker!

  • Liv Sæbø

    Oppskriften kan misforstås da det står skummet melk istedenfor skummet kulturmelk….. mvh Liv

    • Karina

      Hei Liv,
      Takk for tilbakemeldingen. Vi har nå rettet det opp til skummet kulturmelk. Ha en fin dag!

      • John Ø

        Blir d bra med vanlig kulturmelk ?

        • Cecilie

          Hei John! Ja, du kan bruke vanlig kulturmelk. Lykke til! 🙂