Denne julebaksten er best kjent som tjukksnipp, men går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Dette er lett krydrede og luftige kaker, som er både myke og søte, og som passer perfekt til julekaffen. Oppskriften gir cirka 30 snipper, og disse kan fryses ned etter avkjøling.

Kommentarer

  • Mona på Østlandet

    Hei. Blir disse mjuke? Jeg vil ikke ha «harde» ☺️Min mor mente at jeg bør steke de på full varme i 5-6 minutter. Da blir de mjuke?

    • Cecilie,

      Hei Mona! Ja, disse blir myke hvis du følger oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Mona

    Testet denne, nydelig…. Mener denne blir kalt for Spekulasi her hos oss i Nord. (med litt julesmak.)

    • Cecilie,

      Hei Mona! Så hyggelig at du er fornøyd med oppskriften, det setter vi stor pris på å høre. Vi har også oppskrift på spekulasjer, kan det være disse du mener? https://mills.no/melange/oppskrift/spekulasjer/ Lykke til med bakingen 🙂

  • Magnus Bukholm

    snipp snapp snute

    • Cecilie,

      Ja, kjært barn har mange navn, Magnus, og denne julebaksten går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Håper du fristes til å bake disse, lykke til! 🙂

  • Evy

    Anbefales det å tilberede deigen i kjøkkenmaskin eller bør det gjøres for hånd?

    • Cecilie,

      Hei Evy! Velg det som passer deg best, begge deler fungerer fint. Lykke til! 🙂

  • Karin Frøystad

    Jeg kommer fra Innlandet og mor bakte ofte disse men ikke til jul. Hun kalte de for træsjasnipper ( dialekt for treskesnipper) ser for meg at karene fikk en pause i trekkinga med snipper og kald melk

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du deler den koselige historien din med oss, Karin! Håper du blir inspirert til å bake disse. Lykke til! 🙂

  • Unni

    Godt og lettvint som tur mat og.

    • Cecilie,

      Takk tipset, Unni! Det høres nydelig ut med tjukksnipp på tur. God bakelyst til deg 🙂

  • Morten Bjørsland

    Da lukter det jul i heimen. Tjukksnippen smaker akkurat slik jeg husker fra barndommen. Takk for oppskrift og inspirasjon. God Jul 🎅

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at det lukter jul i heimen, og at kakene ble vellykkede, Morten! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og god jul til deg også! 🙂

  • Marianne Groven Timland

    Kan man bruke Smør i stedet for Melange ?
    Mvh Marianne

    • Cecilie,

      Hei Marianne! Vi synes selvfølgelig at kakene smaker aller best med Melange, men du kan gjerne bruke smør hvis du foretrekker det. Lykke til med baksten! 😊

  • Nina.

    Tykke og gode, akkurat som i barndommen. Brukte bare 3 dl melk på utgått dato og snaut 2 dl rømme, fungerer med det man har. Og litt ekstra mel for utbakinga.
    God oppskrift!

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at baksten falt i smak, Nina! Gøy at du fant en løsning med det du hadde. God sommer videre til deg! 😊

  • Hans Erik

    Kjempegode. Husker smaken fra barndommen da min mor bakte disse 😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Hans Erik! Kanskje du lar deg friste til å bake disse selv også? Lykke til! 😊

      • Hans Erik

        Det har jeg allerede gjort og de ble godkjent av mine 2 døtre 😊

  • Boa

    Er dette det samme som «snikjpå»?

    • Cecilie

      Hei Boa! Disse kakene kalles ofte bare for snipper, hvis det var det du mente? God bakelyst! 🙂

  • Lene

    Deigen min ble veldig seig🤔 Prøvde å tilsette litt mer mel, uten at det hjalp noe nevneverdig.
    Fikk kjevlet den ut, men umulig å få hele snipper over på platen.
    Hva kan jeg ha gjort feil?

    • Bjørn

      Jeg har prøvd meg på det. Samme erfaring som deg. Brukte godt med mjøl når jeg kveile ut og brukte stekespade når jeg skulle få de over på plata. De ble litt varierende fasong, men smaktegodt. 😀

      • Anne Cathrine

        Hei Bjørn!
        Så hyggelig å høre at smaken ble bra selv om deigen ikke ble som forventet.
        Hvis du vil prøve igjen så kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet før den kjevles ut og løftes over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange.
        Lykke til med bakingen 😊

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar, Lene!
      Det er veldig kjedelig når deigen ikke blir som forventet. Hvis du vil prøve igjen kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet for at den skal bli litt enklere å kjevle ut og løfte over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange. Lykke til 😊

  • Tone Aksnes Yggeseth

    Jeg glemte å se etter om oppbevaring einer ikke tjukksnipp seg i kakeboks
    Mvh tone

    • Anne Cathrine

      Hei Tone! Som de fleste småkakene vi baker til jul så kan også tjukksnippene oppbevares i kakeboks. Bare vær obs på at konsistensen kan endre seg og de kan bli hardere over tid. Disse kakene kan også fryses. Lykke til 😊

      • Trine

        De egner seg best i fryseposer🥰

        • Anne Cathrine

          Takk for tipset, Trine 😊