Vafler med kulturmelk
Når du lager vafler med kulturmelk kan du kan fint droppe både bakepulver, natron og egg fordi kulturmelken fungerer som hevemiddel i seg selv. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Prøv for eksempel pisket krem og kirsebærsyltetøy. Oppskriften gir cirka 14 vafler.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker godt sammen.
2. Spe i kulturmelken og flytende Melange.
3. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
4. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
5. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.
6. Avkjøl vaflene på rist og server.
Rett og slett nydelige🤩
Takk for det, Benthe, så hyggelig å høre at vaflene falt i smak. Lykke til med baksten 😊
Knallgode👍 God smak å litt sprøe. Den beste jeg har laga sjøl.
Herlig at vaflene falt i smak, Lisbeth! Takk for tilbakemeldingen, og god tirsdag videre til deg! 😊
Veldig gode, enkle og lage, alle likte dem!
Så koselig å høre at vaffeloppskriften falt i smak hos alle, Victor! Kos deg med baksten i sommer! 😊
Den var veldigdt gode gir den 5 stjerner
Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Elina! Takk for tilbakemeldingen, og god påske til deg 🙂
Kjempegode vafler. Har aldri prøvd denne oppskriften før….. jeg tilsatte også 1 ts natron «av gammel vane», og vi ble veldig fornøyde.
Hei Grethe! Så hyggelig at vaflene falt i smak hos deg! Med natron ble de sikkert luftige og fine. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med stekingen! 🙂
Uten tvil de tørreste, seigeste og mest smakløse vaflene jeg har smakt.
Hei Mona! Det var leit å høre at vaflene ikke falt i smak. Kanskje en av de andre vaffeloppskriftene våre passer bedre? https://mills.no/melange/vafler/ Lykke til hvis du prøver igjen 🙂
Helt fantastisk vaffel røre. Jeg tilsatte bare 1 ts natron også og de ble perfekte. Den beste oppskriften jeg har brukt hittil.
Så hyggelig å høre at oppskriften og vaflene falt i smak, Nanije! Og takk for tipset om natron. Lykke til med vaffelstekingen! 🙂
Kan denne røra fryses? Har kulturmelk jeg må få brukt opp, men har ikke tid til å steke vafler.
Hei Monika! Ja, vaffelrøren kan fint fryses. Lykke til!
Kulturmelka holder seg i all evighet i kjøleskapet, ikke noe du «må» bruke opp.
Oppskrift med berre dl-mål?
Har ikkje kjøkkenvekt…
Beklager sent svar, Ole Jonny! Håper du har fått laget vaflene likevel 😅
4 stk egg
1,5 dl sukker
10 dl skummet kulturmelk
1 dl Flytende Melange
6 dl siktet hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1 ts vaniljesukker
På sikt kan det være lurt å ønske seg en kjøkkenvekt etterhvert. Det er et godt verktøy å ha på kjøkkenet, uansett hva man skal lage 👍
Lykke til 😊
Det står en kan droppe egg og slikt, er det bare å ta det ut av oppskriften, men ellers samme fremgangsmåte?
Hei Pernille, du kan fint droppe egg, bakepulver og natron, uten å justere andre ingredienser eller fremgangsmåten. Konsistensen vil bli litt annerledes, men for de som har eggallergi er det et godt alternativ. Man kan også redusere eggemenden med halvparten uten problemer for en litt lettere vaffel 🙂 Lykke til!
kardemomme???
Hei Vigdis, mange sverger til kardemomme i vafler, ja! Om du er glad i det, anbefaler jeg absolutt å legge til en ts kardemomme her 🙂 Håper det smaker!