Vaniljekranser er en dekorativ og delikat småkake med nydelig smak av vanilje og mandler. De karakteristiske rillene får du ved å sprøyte deigen ut med en sprøytepose rett på stekebrettet. Vaniljekranser er en tradisjonell dansk julekake som har blitt populær her til lands også. Der pyntes de små kransene ofte med sløyfer, noe som kan være en fin idé om du vil gi bort småkakene som en spiselig julegave. 1 porsjon gir omtrent 48 småkaker.

Ingredienser

1 porsjon

1 stk vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)
150 gram sukker
200 gram Melange
250 gram siktet hvetemel
75 gram mandler, skåldede og finhakkede
1 stk egg
0.5 dl vann (kan sløyfes)

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?
Skålede mandler

Slik skålder du mandler

Skålede mandler hører til mange av julens godsaker. Skåldede mandler brukes blant annet når man lager hjemmelaget marsipan, mandelmakroner eller…

Mer om