Våre beste tips til vellykket fudge:
- Gjør klart alt før du setter i gang. Fudge må passes på under hele kokeprosessen, så ha alt klart på forhånd.
- Bruk redskap som tåler høy temperatur. En tresleiv eller silikonsleiv egner seg godt til å røre med.
- Bruk en gryte med tykk bunn som fordeler varmen godt slik at fudgen ikke brenner i bunnen.
- Rør hele tiden mens du koker massen, ellers vil massen svi seg.
- Om man rører blandingen for mye eller for kraftig, så kan margarinen begynne å skille seg og legge seg som et lag over blandingen. Da kan man prøve å la blandingen stå en stund til den er litt kaldere, og så røre forsiktig til alt er blandet sammen igjen.
- Bruk helst et sukkertermometer for å få riktig temperatur på sukkeret og konsistens på fudgen.
- Oppbevar fudge i en lufttett boks med lokk. Skill lagene med matpapir og oppbevar kjølig. La den gjerne stå i romtemperatur før servering.