Fire smakfulle eggesalater

Eggesalat er raskt og enkelt å røre sammen, og er en enkel måte å gjøre litt ekstra stas på frokosten, lunsjen eller kveldsmaten. Her finner du oppskrift på fire ulike varianter, i tillegg til noen gode tips.

Enkel eggesalat med gressløk

Enkel eggesalat med gressløk

Denne nydelige eggesalaten er enkel og rask å lage, og passer perfekt på ristet brød, rundstykker eller knekkebrød.

Finn oppskriften her
Hjemmelaget eggesalat og brød. Foto.

Eggesalat med vårløk og sennep

Vi har tilsatt sennep og vårløk i denne eggesalaten for ekstra god smak, og runder den av med frisk smak av syrlig sitron. Prøv denne neste gang du inviterer gjester, eller lag den til frokosten eller matpakken.

Se hele oppskriften her
Seks bløtkokte egg i kartong. Foto.

Slik koker du egg

Egg og majones er to av de viktigste ingrediensene i disse smakfulle eggesalatene. Er du usikker på koketiden egget trenger for å bli hardkokt?

Koketider for hardkokte egg:

  • 8 minutter for små egg
  • 9 minutter for mellomstore egg
  • 10 minutter for store egg

 

Les mer her
Eggesalat i glass

Oppbevaring av eggesalat

Eggesalaten holder seg 4-5 dager i kjøleskap i en lufttett boks eller et glass, så du kan gjerne lage en stor porsjon når du er i gang så har du både frokost og lunsjen klar. Eggesalaten kan også lages dagen i forveien om du for eksempel skal servere den til 17. mai-frokosten eller et annet selskap.

Eggesalat med dill og rødløk

Eggesalat med dill og rødløk

I denne varianten har vi smaksatt eggesalaten ved å tilsette dill og rødløk, noe som gjør at den egner seg spesielt godt under røkelaks eller reker.

Finn oppskriften her
Eggesalat med kaviar

Eggesalat med kaviar

I denne påleggsalaten har vi slått sammen to klassikere som ofte finner veien til samme brødskive, nemlig egg og kaviar. Dette er en frisk eggesalat, som blir ekstra god med den salte og røykte smaken fra kaviaren.

Se hele oppskriften her

Relaterte tips: