Banankake i langpanne

Enkelt
55 min.
Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Banankake:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend Flytende Melange og melk inn i eggedosisen. Mos bananene og vend dem forsiktig inn i røra.

  3. Bland sammen siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha melblandingen over i eggeblandingen, litt og litt av gangen.

  4. Pensle en langpanne (ca. 25×35 cm) godt med Flytende Melange. Ha røren over i langpannen og stek banankaken på midterste rille i ovnen i 45 minutter.

  5. La banankaken avkjøle før du har på glasur.

Glasur:

  1. Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til du har en jevn og klumpfri glasur.

  2. Fordel glasuren over banankaken.

Antall porsjoner:

  • BANANKAKE:
  • 4 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 4 stk bananer (godt modne)
  • 2 dl Flytende Melange
  • 2 dl melk
  • 9 dl siktet hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • GLASUR:
  • 1 stk eggehvite
  • 250 gram melis
  • 1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Hanne

    Jeg bor i utlandet, kan jeg bruke rapseolje istedenfor melange?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Hanne! Så gøy at du vil prøve oppskriften vår 😊 Vi har ikke laget denne kaken med rapsolje men det burde går greit. Du kan eventuelt bruke olje og litt smeltet smør for å gå den ekstra smaken. Det beste er å prøve seg litt frem. Vi hører gjerne fra deg hvordan det går. Lykke til med bakingen 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter