
Banankake i langpanne
Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
Banankake:
-
Varm opp ovnen til 175 grader.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend Flytende Melange og melk inn i eggedosisen. Mos bananene og vend dem forsiktig inn i røra.
-
Bland sammen siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha melblandingen over i eggeblandingen, litt og litt av gangen.
-
Pensle en langpanne (ca. 25×35 cm) godt med Flytende Melange. Ha røren over i langpannen og stek banankaken på midterste rille i ovnen i 45 minutter.
-
La banankaken avkjøle før du har på glasur.
Glasur:
-
Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til du har en jevn og klumpfri glasur.
-
Fordel glasuren over banankaken.
Antall porsjoner:
- BANANKAKE:
- 4 stk egg
- 5 dl sukker
- 4 stk bananer (godt modne)
- 2 dl Flytende Melange
- 2 dl melk
- 9 dl siktet hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 2 ss vaniljesukker
- GLASUR:
- 1 stk eggehvite
- 250 gram melis
- 1 ss sitronsaft
Produkter i oppskriften

I min ovn hadde nok 30 min vært lenge nok. Kaken blei dessverre tørr .
Så leit å høre at resultatet ikke ble som forventet. Ovner varierer veldig på temperatur og derfor kan steketiden være ulik fra ovn til ovn. Kanskje du kan følge med og sjekke med kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden neste gang?
Hei. Er det mulig å lage denne kaken glutenfri og hva erstatter jeg evt melet med og hvor mye?
Hei, Ellen, her er det flere muligheter, men en vanlig lys glutenfri melblanding eller rent rismel skal fungere helt fint i denne oppskriften. God bakelyst 🙂