Bananpannekaker uten havregryn

Enkelt
30 min.
Modne bananer er myke, søte og perfekte å bruke i pannekaker. Dette gir sødme til pannekakene, men er også et naturlig bindemiddel slik at du ikke behøver å bruke like mange egg som i vanlig pannekakerøre.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg i en stor bolle. Tilsett melk og Flytende Melange og rør godt.

  2. Mos bananene godt med en gaffel og bland inn i eggeblandingen.

  3. Bland sammen siktet hvetemel, salt og bakepulver. Ha litt og litt av melblandingen i det fuktige og rør godt til en glatt røre.

  4. La pannekakerøren stå og svelle i romtemperatur i 15 minutter.

  5. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy temperatur.

  6. Bruk en skje og hell røre 3 steder i stekepannen, til 3 små pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.

  7. Stek 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.

  8. Snu pannekakene med en stekespade og stek videre i ca. 1 minutt til pannekakene er gylne og gjennomstekt.

  9. Server pannekakene med bananskiver, bær og revet/høvlet sjokolade.

Antall porsjoner:

  • 2 stk egg
  • 6 dl melk
  • 4 ss Flytende Melange
  • 2 stk bananer, godt modne
  • 4.5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange, til steking

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter