
Brente mandler
Brente mandler er tradisjonsrikt knask få klarer seg uten i julen. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes om du ønsker det. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, så har du en fin og spiselig julegave til en søtmoms. Oppskriften gir cirka 8 porsjoner.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Ha mandler, sukker og vann i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.
-
Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet. Ha i Melange og rør til alle mandlene er dekket med blandingen.
-
Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre.
-
Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.
Antall porsjoner:
- 400 gram mandler
- 200 gram sukker
- 2 dl vann
- 2 ss Melange
Produkter i oppskriften

Hva med Melis?
Hei Mosha! Det har vi ikke prøvd, men her ville jeg ikke brukt melis, men holdt meg til sukker som det står i oppskriften. Lykke til!
Første gang jeg har sett smør i oppskrift på brente mandler.
Hei Gro! Smør/margarin gir en ekstra god smak på mandlene. Lykke til!