Brente mandler

Enkelt
40 min.
Brente mandler er tradisjonsrikt knask få klarer seg uten i julen. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes om du ønsker det. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, så har du en fin og spiselig julegave til en søtmoms. Oppskriften gir cirka 8 porsjoner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha mandler, sukker og vann i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.

  2. Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet. Ha i Melange og rør til alle mandlene er dekket med blandingen.

  3. Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre.

  4. Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Mosha

    Hva med Melis?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Mosha! Det har vi ikke prøvd, men her ville jeg ikke brukt melis, men holdt meg til sukker som det står i oppskriften. Lykke til!

  • Bruker
    Gro Bratvold

    Første gang jeg har sett smør i oppskrift på brente mandler.

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Gro! Smør/margarin gir en ekstra god smak på mandlene. Lykke til!

Lignende oppskrifter