Delfiakake

Enkelt
30 min.
Delfiakake er en mektig konfektkake hvor kjeks, marsipan og geletopper legges lagvis med sjokolademasse, og for mange er dette en klassiker som hører julen til. Oppskriften på Delfiakake kommer fra Margarincentralens Husmortjeneste som ble opprettet i 1949. Kaken ble så populær at Sæthres Kjeksfabrikk laget en spesialtilpasset kjeks til kaken kalt «Per» som dessverre ikke er til salgs lengre i dag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Lag sterk kaffe og sett den til side.

  2. Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.

  3. Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.

  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  5. Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.

  6. Tilsett så 4 ss sterk kaffe og bland alt godt sammen.

  7. Kle en brødform med aluminiumsfolie. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst.

  8. Dekk til Delfiakaken og sett den kjølig til den er stiv, gjerne over natten. Oppbevar den kjølig til den skal spises.

Antall porsjoner:

  • 4 ss sterk kaffe
  • 250 gram Delfia
  • 250 gram kokesjokolade
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 0.5 pk søt kjeks (f.eks. Marie-kjeks)
  • 200 gram marsipan
  • 200 gram geletopper

Produkter i oppskriften

Delfia

Kommentarer

  • Bruker
    Tore helstad

    Jorunn du trenger ikke å skrive det 2 ganger

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter