Enkle Sarah Bernhard

Enkelt
120 min.
Her får du en enkel versjon av den berømte konfektkaken, som har fått navnet sitt etter en fransk skuespiller. Denne oppskriften gir deg rundt 15 kaker som vil imponere gjestene.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Ta samtidig Melange ut av kjøleskapet så det blir romtemperert før du begynner på sjokoladekremen.

  2. Del pølsen med kransekakemasse i 5 mm tykke skiver og legg bitene på et stekebrett.

  3. Stek skivene med kransekake midt i ovnen i rundt 7 minutter til de har fått en gyllen farge. Pass på å ikke steke skivene for lenge – da kan de fort bli harde.

  4. Avkjøl skivene på en rist.

Sjokoladekrem:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange og melis til en jevn og luftig masse.

  2. Tilsett vaniljesukker, kaffe og kakao. Rør godt til du har en jevn og fin krem.

  3. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose. Sprøyt sjokoladekrem i sirkulære bevegelser over de avkjølte kransekakebunnene. Begynn med å sprøyte langs kanten og beveg posen innover så du til slutt ender opp med en fin topp i midten.

  4. Tips! Om du ikke har sprøytepose kan du også bruke en liten kniv eller skje til å forme kremen som spisser.

  5. Sett kakene i fryseren så de blir kalde til du skal dekke dem med sjokolade. På den måten unngår du at kremen smelter i møte med den varme sjokoladen.

Sjokoladetrekk:

  1. Knekk sjokoladeplatene i biter og smelt dem over et vannbad. Ikke bruk for høy varme. Når sjokoladen er flytende, tilsetter du Delfia kokosfett. Rør godt sammen. Delfiafettet gjør sjokoladetrekket blankt og fint.

  2. Hell den flytende sjokoladen over i en oppvarmet kopp eller en smal og dyp skål. Det er viktig at det du bruker er dypt nok til å romme hele toppen av kaken.

  3. Ta de avkjølte kakene ut av fryseren.

  4. Hold i bunnen mens du dypper en og en kake i den flytende sjokoladen. La dem renne godt av før du snur dem tilbake.

  5. Tips! Om du ikke ønsker å dyppe kakene, så kan du også bruke en skje eller sprøytepose til å helle sjokolade over kakene.

  6. Oppbevar de ferdige kakene i fryseren. Ta dem ut 20 minutter før du skal servere herlighetene, så blir de romtemperert.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 400 gram kransekakemasse
  • SJOKOLADEKREM:
  • 250 gram Melange
  • 220 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 ss sterk kaffe, kokt
  • 3 ss bakekakao
  • SJOKOLADETREKK:
  • 400 gram kokesjokolade
  • 40 gram Delfia

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Delfia

Kommentarer

  • Bruker
    Gudny Aspås

    Smak og behag, men for meg blir det aldri aktuelt å bruke noe annet enn ekte smør i kremen.

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Gudny! Vi synes selvfølgelig at baksten blir aller best når den lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂 

  • Bruker
    Astrihelene

    Går det an å bruke noe annet enn kokosfett? (Tåler ikke kokos)

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Astrihelene! Delfiafettet gjør blant annet sjokoladen blank, og det er ikke så lett å finne erstatninger. Men du kan erstatte kokesjokoladen med kuvertyr-sjokolade du får kjøpt i bakeriutsalg eller i spesialforretninger for mat. Da trenger du ikke delfiafettet fordi denne sjokoladen har høyt innhold av kakaofett. Lykke til! 🙂

Lignende oppskrifter