Eplekake i langpanne med vaniljekrem

Enkelt
75 min.
Lite slår lukten av nystekt eplekake. I denne varianten har vi også brukt vaniljekrem, noe som gir ekstra god smak og gjør kaken supersaftig. Et godt tips når du skal lage eplekake er å bruke epler som egner seg til baking. Syrlige, norske eplesorter som for eksempel Gravenstein, Akerø og Rød Prins egner seg spesielt godt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Smør en liten langpanne på cirka 25×35 centimeter med litt Flytende Melange og kle formen med bakepapir.

  3. Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter.

  4. Bland sammen brunt sukker og kanel i en bolle, og vend eplebåtene i blandingen.

  5. Pisk Melange og sukker sammen til du har en lys og luftig masse.

  6. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg og pass på at du får med deg alt, spesielt i bunnen av bollen og på sidene.

  7. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det hele sammen til du har en tykk kakerøre. Ikke rør mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt, da det kan gjøre kaken tørr og seig.

  8. Hell kakerøren over i langpannen og fordel utover i et jevnt lag med en slikkepott.

  9. Ha vaniljekremen oppå kakerøren og stryk forsiktig ut med en slikkepott, til et jevnt lag. La det kun være kakerøre langs ytterkantene, ellers vil ikke kaken stivne skikkelig når den stekes.

  10. Sett eplebåtene ned i kaken og dryss til slutt over perlesukker.

  11. Stek på rist midt i ovnen i cirka 45 minutter. Stikk en kakepinne inn et sted uten vaniljekrem og når pinnen er ren og tørr er kaken ferdig.

  12. Server eplekaken mens den fremdeles er lun, gjerne med vaniljeis, krem eller crème fraîche.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Flytende Melange
  • 200 gram Melange
  • 500 gram epler
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 150 gram sukker
  • 4 stk egg
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 gram vaniljekrem
  • 2 ss perlesukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Anne Margrete

    Hvorfor smøre forma under bakepapiret??? Det har jeg aldri skjønt! 🤭

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Anne Margrete!
      Det å smøre formen litt gjør det enklere å kle med bakepapir fordi papiret fester seg. Det gjør også at det ligger stabilt når man skal helle i kakerøren. Det er altså kun et hjelpemiddel for å gjøre det litt enklere men du kan fint la være å gjøre det. God bakelyst 😊

      • Bruker
        Trond

        Helt enig. Limer papiret fast med litt smeltet smør. Gjør dette også på kantene. Her bruker jeg smalt bakepapir på rull.

        • Mills
          Cecilie,

          Takk for tipset, Trond! 🙂

  • Bruker
    Askvik Erik Ertsland

    Skal smøret smeltes før det piskes med sukkeret?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei, og takk for spørsmål! Nei, Melangen skal ikke smeltes før det piskes med sukkeret, men ha det gjerne romtemperert 🙂 Lykke til!

      • Bruker
        Ruth Thoresen

        Dere skriver: slå vaniljekrem på kaken. Skal den skyves bare mot ytterkantene??
        Har jeg misforstått.

        • Mills
          Cecilie,

          Hei Ruth! Vaniljekremen skal legges/strykes forsiktig på kakerøren, gjerne med en slikkepott eller kakespatel dersom man har det. Målet er et jevnt lag med vaniljekrem og at det helst ikke skal gå helt ut til kanten mot formen. La det være 1-2 cm rundt hele hvor det ikke er noe vaniljekrem.
          Vi har forsøkt å skrive punkt 9 litt tydeligere og håper det er lettere å forstå nå.
          Takk for tilbakemeldingen og god bakelyst 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter