
Fingerkremkjeks
Slik gjør du
Kjeks:
-
Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk på høy hastighet i en kjøkkenmaskin til du har en tykk og luftig eggedosis.
-
Ha hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle, og smuldre margarinen godt inn i melblandingen.
-
Tilsett eggedosisen og kna deigen sammen med hendene.
-
Sett deigen i kjøleskapet i 2 timer slik at den blir lettere å jobbe med. Om deigen er litt løs når du skal bake den ut, kan du tilsette mer hvetemel.
-
Lag fyllet mens du venter.
Fyll:
-
Ha Delfia i en kasserolle og varm opp på middels varme til det har smeltet.
-
Ta kjelen av platen og rør inn melisen. Smak til med romessens og tilsett rød konditorfarge. Rør det godt sammen til fargen er jevn.
-
Ønsker du en annen smak, kan du fint benytte andre smaksessenser som sitronessens eller mandelessens. Du kan også bruke andre konditorfarger.
-
Sett fyllet i kjøleskapet til det får en tykk konsistens, cirka 1 time.
Utbaking:
-
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
-
Kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk.
-
Stikk ut små kjeks med en rund form som måler cirka 3 centimeter i diameter.
-
Kle en stekeplate med bakepapir, og legg kjeksene på den bakepapirkledde stekeplaten.
-
Stek kjeksene på midterste rille i stekeovnen i cirka 8-10 minutter, til de er lysgylne og sprø.
-
Avkjøle kakene på en rist.
Montering:
-
Ha en halv teskje fyll på bunnen av en kjeks og sett en kjeks på topp.
-
Klem kjeksene litt sammen og la fingerkremkjeksene hvile på en rist i cirka 5 minutter, slik at fyllet får satt seg.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- KJEKS:
- 2 stk egg
- 125 gram sukker
- 400 gram siktet hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 150 gram Melange
- FYLL:
- 100 gram Delfia
- 150 gram melis
- 3 dråper romessens
- 2 dråper rød konditorfarge
Påvirker det resultatet med glutenfritt mel?
Hei Berit! Det har vi ikke forsøkt, men vil ikke tro det. 😊