
Fløtekarameller
Slik gjør du
-
Bruk en stor kjele, ikke teflonbelagt. Smelt Melange, og bland i sukker, sirup og fløte, og deretter vaniljesukker.
-
Rør til sukkeret har smeltet. Fosskok under omrøring og bruk sukkertermometer for å se hvor varm massen er.
-
Ønsker du myke karameller kan du la massen koke til den når 118°C. Vil du ha litt hardere karameller lar du massen koke til 123°C. Lar du massen koke til 130 grader får du knekk.
-
Ta kjelen av varmen.
-
Det er lurt å gjennomføre karamellprøver for å vurdere om karamellmassen er ferdig kokt. Drypp litt varm karamellmasse i en kopp med kaldt vann og kjenn på massen med fingrene. Dersom massen kan formes til en kule er den kokt ferdig.
-
Hell karamellmassen over på et bakepapir i en form og avkjøl.
-
Skjær eller klipp fløtekaramellene passende biter.
-
Tips! Fløtekarameller er fine julegaver. Pakk de inn i cellofan eller ha i en eske som er dekket med silke- eller matpapir! Karameller inneholder mye sukker og holder seg derfor lenge, minst 1 måned i lufttett boks i kjøleskap og minst to uker i lufttett boks i romtemperatur. Om du oppbevarer dem i romtemperatur kan det være lurt å passe på at de ikke ligger for varmt, da de vil kunne miste fasongen. Fløtekarameller kan også fryses i opptil 3 måneder.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 50 gram Melange
- 3 dl sukker
- 2.5 dl sirup, lys eller mørk
- 3.3 dl kremfløte
- 1.5 ss vaniljesukker
Produkter i oppskriften

Flott oppskrift. Lett å lage. Karamellene blir kjempegod. Jeg bruker silikonbrett av ulike små former (til jul bruker jeg en silikonbrett med juletrær, stjerne etc.) da løsner karamellene lett 🍬
Så hyggelig at du likte oppskriften, Lillian! Takk for tipset om silikonbrett, det skal prøves! 🙂