Glutenfrie pepperkaker

Enkelt
30 min.
Å bake julekakene selv gir ekstra god julestemning for mange, og pepperkakene hører jo julen til. Her finner du en knallgod oppskrift på knasende sprø, glutenfrie pepperkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sirup og sukker i en kjele. La blandingen koke opp.

  2. Ta kjelen av platen. Tilsett Melange i små biter og la det smelte under omrøring. La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.

  3. Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til en deig. Dekk med plastfolie og la deigen stå kjølig i 12 timer.

  4. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Stikk ut kaker med forskjellige former eller til pepperkakehus.

  5. Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180°C i ca. 8-10 minutter, avhengig av tykkelsen på deigen.

  6. Avkjøl kakene på platen.

Antall porsjoner:

  • 210 gram mørk sirup
  • 160 gram sukker
  • 150 gram Melange
  • 300 gram rismel
  • 80 gram potetmel
  • 50 gram bokhvetemel
  • 1 stk egg
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts natron

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • User
    Pål H

    Hei, jeg prøvde denne men syns den var veldig løs ved utbaking. Smaken er selvfølgelig som pepperkaker med den krydderblandingen der 🙂
    Målte nøye opp og deigen stod natt over i kjøleskap. Tips?

Lignende oppskrifter

Kokosmakroner

Enkelt
30 min.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.