
Gulrotkake i langpanne
Slik gjør du
Gulrotkake:
-
Varm opp ovnen til 175 grader. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.
-
Riv gulroten grovt med et rivjern.
-
Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og bland godt sammen.
-
Bland sammen hvetemel, krydder, vaniljesukker og bakepulver, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.
-
Ha i revet gulrot til slutt og rør alt lett sammen til det er godt blandet.
-
Hell røren over i formen og stek kaken på miderste rille i 40-50 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt. La kaken avkjøle helt før du pynter den.
Ostekrem:
-
Rør sammen kremost, romtemperert Melange, melis og vaniljesukker til du har en jevn og klumpfri glasur.
-
Fordel glasuren over den avkjølte gulrotkaken.
-
Tips! Ønsker du en syrligere og friskere glasur kan du tilsette 1 ts sitronsaft.
Antall porsjoner:
- GULROTKAKE:
- 5 stk egg
- 3.5 dl sukker
- 2 dl Flytende Melange
- 3 stk gulrøtter, store (ca. 400 gram tilsammen)
- 5 dl mel
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- Ostekrem:
- 200 gram kremost
- 100 gram Melange
- 1.5 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
Kommentarer