Gulrotpannekaker

Enkelt
40 min.
Disse gulrotpannekakene er enkle å lage og er perfekt å servere som en deilig lunsjrett eller til middag. Har du rester av gulrøtter i grønnsaksskuffen kan de enkelt brukes i pannekakene ved å rives og has i pannekakerøren.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell og riv gulrøttene.

  2. Pisk egg sammen med melk og Flytende Melange i en stor bolle.

  3. Bland sammen mel, bakepulver og salt. Tilsett litt og litt i eggeblandingen og rør godt til en jevn og klumpfri pannekakerøre.

  4. Vend inn gulrøttene og la røren svelle i romtemperatur i 15 minutter.

  5. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.

  6. Ha en liten med skje pannekakerøre tre steder i pannen og lag tre pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.

  7. Stek i 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.

  8. Snu pannekakene og stek videre i ca 1 minutt, til pannekakene er gylne på begge sider.

  9. Server gulrotpannekakene med fersk spinat og revet gulrot, eller med din favoritt-topping.

Antall porsjoner:

  • 2 dl gulrot, revet
  • 2 stk egg
  • 5 dl melk
  • 4 ss Flytende Melange
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange, til steking

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter