Havreflarn

Enkelt
40 min.
Tynne og knasende sprø havreflarn er populære julekaker blant store og små. De er enkle å lage og smaker i tillegg så godt at det er vanskelig å spise bare én! Heldigvis er det fort gjort å bake nye. Oppskriften gir cirka 28 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Dekk to stekebrett med bakepapir.

  2. Smelt Melange i en stor kasserolle. Tilsett havregrynene og rør godt om.

  3. Visp egg og sukker sammen til luftig eggedosis, det tar cirka 3 minutter. Sikt inn mel og bakepulver.

  4. Tilsett havregrynblandingen i eggedosisen og rør om til du har en godt blandet deig.

  5. Sett deigen med teskje på bakepapiret. Ha god avstand mellom hver kake for deigen flyter utover ved steking. Du kan beregne 9 kaker per stekebrett.

  6. Stek midt i ovnen i 6 til 7 minutter. Havreflarnene er ferdig stekt når de har flatet ut og har fått gyllen farge i kantene.

  7. Løft bakepapiret med de nystekte havreflarnene over på en rist og la kakene avkjøles før de løftes av papiret.

  8. Oppbevar i en kakeboks eller lignende.

Antall porsjoner:

  • 100 gram Melange
  • 120 gram lettkokte havregryn
  • 1 stk egg
  • 100 gram sukker
  • 1 ss siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Glutenfrie havrekjeks

Enkelt
65 min.

Havremakroner

Middels
30 min.

Kokoskranser

Middels
45 min.