
Havremakroner
Havremakroner er relativt raske å lage. De er ganske flate, runde småkaker med en småseig konsistens. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Rør Melange og sukker til det blir hvitt og kremaktig.
-
Tilsett eggene, en og en av gangen, og rør godt.
-
Bland i havregryn, mel og rosiner.
-
Sett røren med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.
-
Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er lysebrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Antall porsjoner:
- 150 gram Melange
- 1 dl sukker
- 2 stk egg
- 6 dl havregryn, store
- 2 ss hvetemel
- 2 dl rosiner, finhakket
Produkter i oppskriften

Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
De ble virkelig gode 😊
Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊