Havremakroner

Middels
30 min.
Havremakroner er relativt raske å lage. De er ganske flate, runde småkaker med en småseig konsistens. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør Melange og sukker til det blir hvitt og kremaktig.

  2. Tilsett eggene, en og en av gangen, og rør godt.

  3. Bland i havregryn, mel og rosiner.

  4. Sett røren med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.

  5. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er lysebrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 150 gram Melange
  • 1 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 6 dl havregryn, store
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl rosiner, finhakket

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Solvej

    Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
    De ble virkelig gode 😊

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter