Kanelstenger

Middels
120 min.
Kanelstenger er lekre småkaker med smak av kanel. De toppes med perlesukker, men noen velger i tillegg å strø hakkede mandler over. Kanelstenger er av de mindre kjente julekakene, og noen velger også å lage dem på andre tider av året enn til jul. En porsjon tilsvarer ca. 60 kanelstenger.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. La Melange stå en halvtimes tid i romtemperatur før du starter å bake.

  2. Visp egg, eggeplommen og sukker til eggedosis.

  3. Skåld mandlene og finhakk de, gjerne i en foodprosessor.

  4. Bland sammen hvetemel og bakepulver. Ved å blande bakepulveret inn i hvetemelet vil det fordele seg jevnere i deigen.

  5. Ha finhakkede mandler, fløte og hvetemelet blandet med bakepulveret i eggedosisen, og bland sammen.

  6. Arbeid den romtempererte og myke Melangen inn i blandingen til du har en fin og jevn deig. La deigen hvile i kjøleskap i cirka en time.

  7. Varm opp ovnen til 200 grader.

  8. Del den kalde deigen i to emner. Kjevle hvert emne utover et stekebrett med bakepapir til en tykkelse på rundt 3-4 mm. Bruk godt med mel så deigen ikke fester seg i kjevlet eller drar med seg papiret.Trill den kalde deigen til fingertykke pølser og skjær dem i passende lengder, cirka 8 centimeter.

  9. Pensle deigen med eggehvite og dryss over kanel og perlesukker.

  10. Bruk et pizzahjul til å dele opp deigen i 2 cm brede rader. Deretter skjærer du motsatt vei slik at radene deles opp i 5 cm lange staver.

  11. Stek kakene i midten av ovnen i cirka 8-10 minutter.

  12. Når kakene er ferdigstekt skjærer du sporene mellom kakene på nytt med pizzahjulet så de deles.

  13. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 200 gram Melange
  • 3 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 225 gram sukker
  • 60 gram mandler, skåldede og finhakkede
  • 400 gram siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kremfløte
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite, til pensling
  • Kanel og perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter