Lefser med kanelfyll

Enkelt
45 min.
Lefser er norsk tradisjonsmat på sitt beste, og før i tiden hadde gjerne hver bestemor sin egen oppskrift. Har du aldri laget lefser før, er dette en fin oppskrift å starte med. Lefsene kan lages på vanlig jernstekepanne istedenfor takke, så du trenger ikke noe ekstrautstyr. Oppskriften gir cirka 10 deilige lefser med kanelfyll.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt 50 gram Melange i en gryte og tilsett melk. Rør sammen.

  2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bolle.

  3. Tilsett melkeblandingen og elt deigen forsiktig til den så vidt har samlet seg. Elter du for lenge, kan du risikere at den blir seig.

  4. Dekk til deigen med plast og la den stå i 30 minutter.

  5. Del deigen i 10 emner og kjevle dem til runde lefser som er cirka 2 mm tykke. Det er lurt å være lett på hånden, da er det enklest å få jevne, tynne lefser.

  6. Varm opp en jernstekepanne, eller en takke om du har, på middels varme og stek lefsene lett gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side.

  7. Dekk de ferdigstekte lefsene med et fuktig klede slik at de holder seg myke.

  8. Lag kanelfyllet ved å piske sammen sukker, romtemperert Olivero og kanel.

  9. Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse.

  10. Tips! Skal du oppbevare lefsene i kjøleskap er det lurt å pakke dem i plast, så de ikke tørker ut.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Lefsebakerførstegang

    Kan man bruke flytende melange istedenfor?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei! Nei, det vil ikke bli samme resultat hvis du benytter flytende Melange i fyllet, så det vil vi ikke anbefale i denne oppskriften.

      • Bruker
        Natalie

        Du tenger ikke å skrive at du ikke anbefaler andre om å ikke lage denne desseren fordi at kan hende at det er noen som vil lage det. Bare så du vet det til neste gang.

        • Mills
          Anne Cathrine,

          Hei Natalie! Det er ikke oppskriften vi ikke anbefaler, men bruken av Flytende Melange i stedet for vanlig Melange og Olivero. Grunnen til det er ulike bakeegenskaper på de forskjellige produktene og det blir enklere å lykkes dersom man følger oppskriften så nøye som mulig og bruker de ingrediensene som står der.

          Ut over det anbefaler vi selvsagt alle å lage disse deilige lefsene. Det er kjempegod turmat, for eksempel. Vennlig hilsen Anne Cathrine 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter