
Mørke pepperkaker
Til forskjell fra lyse pepperkaker har de mørke gjerne en litt mindre søt smak, men til gjengjeld mer fylde, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Denne oppskriften gir ca. 60 pepperkaker.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Smelt Melange i en kjele. Ha sirup, sukker og fløte i en passende stor bolle.
-
Tilsett den smeltede margarinen og melet med krydder og natron. Arbeid deigen til den blir jevn og glatt.
-
Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la den hvile i minst 12 timer i kjøleskapet.
-
Kjevle deigen ut på melet bakebord elle bakepapir. Hvor tykk deigen skal kjevles kommer an på hva den skal brukes til. Til hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm passe. Til større hjerter og kakemenn må deigen kjevles noe tykkere.
-
Legg kakene på stekeplate dekket med bakepapir.
-
Stek dem i stekeovn ved 180 grader i 6-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 150 gram Melange
- 1.5 dl mørk sirup
- 1.5 dl brunt sukker
- 1.5 dl sukker
- 1.5 dl fløte
- 3 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 2 ts nellik
- 2 ts ingefær
- 1 ts natron
- 10 dl siktet hvetemel (ca. mengde)
Produkter i oppskriften

Kommentarer