Munkehetter
Munkehetter er en av de mindre kjente julekakene vi har. De små kakene stekes i omvendte sandkakeformer og får derfor en form som kan minne om en hette eller lue – derav det spesielle navnet. En porsjon gir omtrent 25 munkehetter.
Slik gjør du
1. Del Melange i terninger og smuldre sammen med hvetemel og sukker i en bakebolle. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.
Tips!
Det går også fint å bruke en foodprosessor til denne deigen. Da kjører du Melange, hvetemel og sukker til en kornet masse. Tilsett vannet og samle deigen med hendene.
3. Form deigen til en ball og trykk den ut mellom to lag plast, til en flat leiv. Pakk den godt inn og legg den kjølig i minst to timer, gjerne lenger.
4. Forvarm ovnen til 200 grader.
5. Kjevle deigen ut til 2-3 millimeter tykkelse. Stikk ut runde kaker med et lite glass eller en kakeutstikker, cirka 6 cm i diameter.
6. Legg kakene forsiktig over sandkakeformer som ligger opp ned. De må ikke være så store at deigen går helt ned på stekeplaten. Pensle oversiden med eggehvite og dryss på perlesukker.
7. Stek munkehettene midt i ovnen i 8-10 minutter. La kakene avkjøles før de lirkes forsiktig av formene.
8. Oppbevares tørt og mørkt i en kakeboks.
Jeg kom hit via «Eggfrie munkehetter», er så glad for oppskrifter uten egg.
Hva annet kan brukes enn eggehvite til pensling?
mvh Liv
Hei Liv! Du kan pensle med melk eller vann. Lykke til med baksten! 🙂