Peppernøtter

Enkelt
60 min.
Peppernøtter har vært stekt til jul siden middelalderen, og regnes av flere som en av de syv sortene som lages til jul. De lages tradisjonelt med en blanding av kryddere som kanel, ingefær, stjerneanis og pepper, og kan minne litt om både pepperkaker og ingefærnøtter – som er laget med ulike krydderblandinger. Kakene skal være så små at du kan putte hele i munnen på én gang. 1 porsjon gir cirka 50 peppernøtter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt Melange i en kjele.

  2. Rør sammen fløte, natron og sirup i en bolle.

  3. Pisk inn sukker, smeltet Melange og sitronskall. Det er også mulig å bruke appelsinskall om du ønsker det.

  4. Bland krydder og hvetemel sammen og sikt inn i bollen. Rør sammen til en løs og smidig deig.

  5. Sett ovnen på 180°C.

  6. Rull ut deigen på et melet bakebord til fingertykke pølser. Del pølsene opp i ca. 2 cm biter og form dem til små kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir med god avstand i mellom.

  7. Stek kakene i ovnen ca. 10 min til de er lysbrune.

  8. Avkjøl kakene på rist, og legg dem i en tett kakeboks.

Antall porsjoner:

  • 125 gram Melange
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts natron
  • 125 gram lys sirup
  • 250 gram sukker
  • 0.5 stk sitron (kun skallet)
  • 1 ts nellik, malt
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 450 gram hvetemel

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Julie

    Kan dere legge til hvor mange stk 1 posjon blir? Laget 4 posjoner peppernøtter, og har minst 200 stykker😵

    • Bruker
      Djudit

      Luksusproblem, vel! Da kan du jo gi bort i bokser med rød sløyfe rundt! 🙂

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Julie! Ja, vi kan legge inn at en porsjon gir ca 50 peppernøtter. Takk for innspill!

Lignende oppskrifter